כחלון נ' יהודה

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
39852-01-19
11.1.2022
בפני השופטת:
אירית קלמן ברום

- נגד -
תובע:
יוסף כחלון
עו"ד גל מנשה וניבה דורסט
נתבע:
יהודה אברהם
עו"ד יובל אזני
פסק דין
 

 

רקע בתמצית

  1. בין התובע והנתבע שררו במשך השנים יחסי ידידות. במהלך שנות חברותם חברו למיזמים עסקיים משותפים, חלקם בשיתוף מלא ובחלקם חלקו רווחים ומתן הלוואות הדדיות. בשלב מסוים, במועד שאינו ידוע ועל רקע שאינו ידוע, פרץ ביניהם משבר ויחסי האמון שנרקמו במהלך השנים הוחלפו בחילופי תביעות ודרישות כספיות.

  2. התביעה דנן הינה להשבת כספי הלוואה שהעניק התובע, לטענתו, לנתבע. תביעה זו הינה אחת ממסכת תביעות והליכים משפטיים שמתנהלים בין הצדדים.

  3. התביעה הוגשה ביום 16.1.2019 בסדר דין מקוצר על פי תקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984 והנתבע קיבל רשות להתגונן, על בסיס הכחשת החוב וטענה שהכספים אשר הועברו מהתובע, הועברו כחלק משותפות עסקית, קניית נדל"ן בקוסטה ריקה, ולא כהלוואה. הנתבע התכחש להסכם שצורף, טען שמדובר בזיוף באמצעות פוטומונטאז' או החתמה בעורמה.

  4. אציין כבר בשלב זה שהצדדים הציגו טענות וראיות שונות אשר אף שתפורטנה להלן ברחל בתך הקטנה, אין לומר כי נפרשה בפני בית המשפט תמונה עובדתית חד משמעית, מלאה וקוהרנטית. בנסיבות אלו יש לומר כי בית המשפט לא יוכל לחשוף, כבמטה של קסם, את שבחרו הצדדים להטמין. ההכרעה תתבצע אפוא על בסיס בחינה קפדנית האם הצדדים עמדו בנטל הראיה המוטל על כתפיהם, לשכנע בטענותיהם.

     טענות התובע

  5. התובע הנו אזרח ישראלי המתגורר שנים רבות בעיר ניו-יורק. הצדדים ניהלו עסקים משותפים בארץ ובחו"ל. במשך שנות היכרותם שררה ביניהם חברות קרובה, אותה ניצל הנתבע לרעה כדי להתחמק מתשלום.

  6. ביום 7.4.2014 נחתמו בין הצדדים ובפני הנוטריונית אריקה יצחק (Erica T. Yitzhak) (להלן: "הנוטריונית") מסמכים שונים ובהם הסכם הלוואה ("Loan Agreement") שהעתקו צורף כנספח א' לכתב התביעה ונספח 1 לתצהיר התובע (להלן: "ההסכם" או "הסכם ההלוואה"). כמפורט בהסכם, הנתבע קיבל מהתובע הלוואה בסך 682,500 דולר ארה"ב (להלן: "ההלוואה") תוך התחייבות להחזירה לתובע, ללא הפרשי ריבית, לא יאוחר מחודש אפריל 2015.

  7. סכום ההלוואה הועבר, לבקשת הנתבע, אל שותפו בפרויקט בקוסטה ריקה ראובן זלוף (להלן: "זלוף"), עמו לתובע לא הייתה כל היכרות. הנתבע הציע לתובע להצטרף אליו כשותף בפרויקט זה, אולם התובע לא היה מעונין בכך ולא היה לו כל קשר לפרויקט.

  8. התובע לא הפעיל לחץ על הנתבע להחזיר את ההלוואה נוכח קושי תזרימי של הנתבע אך הזכירה בשיחות בין הצדדים. ביום 12.12.2017 פנה התובע אל הנתבע בהודעת דואר אלקטרוני לגבי שורת עניינים ובהם חוב ההלוואה ונענה על ידי הנתבע כי יש לו מספיק כסף בשביל לשלם (נספח ב' לכתב התביעה). התובע החל לפעול לגביית החוב בשלהי שנת 2017 עת פנה לנתבע באמצעות בא כוחו, עורך הדין אבו, במכתב מיום 20.12.2017 ודרש את החזר כספי ההלוואה בצירוף ריבית. ביום 31.2.2018 הגיש תביעה בארה"ב להחזר ההלוואה, תוך אזכור הסכם ההלוואה (נספח 6 לתצהיר התובע), הנתבע השיב לתביעה ביום 30.6.2018 (ת/1). לבסוף נמחקה התביעה מחוסר סמכות.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>