ת"א 39827-01-16 יצחקי-בר נ' יצחקי ואח'
|
ת"א המחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי תל אביב - יפו |
39827-01-16
26.7.2016 |
|
בפני השופט: חאלד כבוב |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשים: 1. רון יצחקי 2. רננות יזום והשקעות בע"מ 3. רויה הספקת מים באר יעקב בעמ |
משיבים: הדר יצחקי-בר |
| החלטה | |
|
זוהי בקשה להוצאת כתב תשובה מתיק בית משפט שהוגשה על ידי הנתבעים בתיק בטענה שמדובר בניסיון לבצע מקצה שיפורים רחב היקף בטיעונים שהועלו על ידי התובעת בכתב התשובה שהוגש מטעמה.
הנתבעים טוענים שמדובר בטענות עובדתיות ומשפטיות חדשות בכתב התשובה תוך הרחבת חזית אסורה ביחס לנטען בכתב התביעה וזאת בניסיון, לטענת הנתבעים, לחזק את תביעת הסרק שהוגשה על ידה שהופרכה לחלוטין בכתב ההגנה.
עוד מוסיפים הנתבעים שמדובר בניסיון להרחבת חזית המחלוקת בניגוד גמור לדין ולהלכה הפסוקה ועל כן מן הראוי להעתר לבקשה.
בדיון שהתקיים בפניי לצורך שמיעת טענות הצדדים הצעתי לבא כוח הנתבעים לקבל את המלצת בית המשפט לחזור בו מהבקשה זאת תוך הדגשה שבית המשפט לא יתיר כאמור למי מהצדדים להעלות טענות חדשות שהן בגדר הרחבת חזית או להעלות טענות עובדתיות סותרות לאלה שהועלו בכתבי הטענות שהוגשו על ידם.
עו"ד ארדינסט לא קיבל את המלצת בית המשפט חרף ההבהרה המפורשת שהבהרתי במהלך הדיון ועמד על עתירתו המקורית.
באי כוח התובעת ביקשו לדחות את בקשת הנתבעים תוך שהם מציינים שכתב התשובה עומד באופן מלא בכללים הדיוניים שכן אלה מתירים לכלול טענות עובדתיות חדשות ובלבד שהן מהוות תשובה לטענות שהעלה הנתבע בכתב הגנתו, בין שהינן צפויות ובין שלא.
בא כוח התובעת מוסיף ומציין שכתב התשובה אינו חורג מהמגבלה לפיה אין לכלול בו עילת תביעה חדשה, ושאין הוא סותר את הנטען בכתב התביעה.
עיינתי בבקשות המאוד מפורטות שהוגשו על ידי הצדדים (תגובה מטעם התובעת הוגשה על פני למעלה מ-20 עמודים, בעוד שבקשת הנתבעים והתשובה לתגובת התובעת משתרעים על פני 14 עמודים), נותרתי עם אותה עמדה עליה המלצתי לצדדים בדיון בפניי.
חלק לא מבוטל מהטענות שמעלים הצדדים נוגע למחלוקת העיקרית ביניהם, בעיקר בפן העובדתי של העובדות שאינן מוסכמות בין הצדדים.
הבהרתי הבהר היטב שאין בכוונתי להתיר הרחבת חזית והעלאת טענות סותרות לאלה שהועלו בכתבי הטענות המקוריים, אך אין בכוונתי בשלב זה להכריע בטענה האם העובדה שנטענה בכתב התשובה מהווה הרחבת חזית אסורה או שמא תשובה לטענה עובדתית שהועלתה בכתב ההגנה.
על פניו, ומעיון בפירוט "הטענות החדשות" שהובאו על ידי באי כוח הנתבעים בבקשה עצמה, נראה שחלק מהטענות אכן יש בהן ממש, אך מתקשה אני בשלב זה עוד בטרם שמיעת הראיות בתיק לברור את אותם חלקים באותן טענות שנטענות על ידי הנתבעים האם הן אכן טענות חדשות בגדר הרחבת חזית או שמא אלה באות להשיב על טענות שהועלו בכתב ההגנה, טענות שלא היו ידועות לתובעת בעת הגשת כתב תביעתה.
עמדתי נותרה כפי שפירטתי בפני באי כוח הצדדים שלא אתיר העלאת טענות עובדתיות סותרות לאלה שנטענו בכתבי הטענות ואקפיד על כך שלא אאפשר הרחבת חזית, אך בכל אלה אכריע בעת שמיעת הראיות בתיק, במועד בו יהיו בידי בית המשפט כלים טובים יותר כדי להכריע בטענות שהועלו על ידי הנתבעים וזאת מבלי להביע עמדה כבר בשלב זה האם הטענות כולן או חלקן ראוי שתתקבלנה, אם לאו.
על כן מצאתי לדחות את הבקשה מהסיבות שפירטתי לעיל.
אין צו להוצאות.
ניתנה היום, כ' תמוז תשע"ו, 26 יולי 2016, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|