ת"א 39773-05-12 אלון נ' כלל חברה לביטוח בע"מ ואח'
|
ת"א בית משפט השלום ירושלים |
39773-05-12
17.9.2014 |
|
בפני הרשם הבכיר : בן שלו |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: נעמי אלון |
נתבעים: 1. כלל חברה לביטוח בע"מ 2. ביטוח חקלאי אגודה שיתופית מרכזית בע"מ |
| החלטה | |
1. משהוגשו חוות הדעת בתחום האורטופדיה, הפסיכיאטריה והראומטולוגיה, במסגרתן נקבעה לתובעת נכות צמיתה, חלוקים הצדדים בעמדותיהם בדבר הצורך במינוי מומחים בתחום הנוירולוגיה ורפואת א.א.ג. לאחר עיון בחומר הרפואי שהוגש ובטיעוני הצדדים, מצאתי כי קיימת ראשית ראייה לאפשרות קיומה של נכות בתחומים אלה עקב התאונה (ראו למשל: ממצאי בדיקה מיום 29.5.14, ממצאי בדיקה מיום 28.2.12, תעודה רפואית מיום 12.5.13 ). גם אם תיתכן אפשרות לחפיפה מסויימת בין התחומים שבהם התבקש מינוי (ובינם לבין עצמם) ובין תחום האורטופדיה, למשל, די באסמכתאות שצורפו כדי ללמד ראשית ראיה בדבר אפשרות קיומה של נכות. בהתחשב בריבוי התאונות הנתבעות ובמצבה הרפואי הכולל של התובעת, שבא לידי ביטוי גם בחוות הדעת מטעם המומחים שכבר מונו, ברי כי המומחים שימונו יתנו דעתם אף הם לשאלות מתחום הקשר הסיבתי אולם אין בכך כדי למנוע מהתובעת את האפשרות היחידה להוכחת טענות שברפואה. מטעמים אלה כמו גם מטעמי יעילות וקידום ההליך אף שוכנעתי כי אין הצדקה של ממש להורות על מינוי מומחה אחד בלבד, גם אם כאמור עשויה להתברר חפיפה מסויימת בין שני התחומים שבהם התבקש מינוי מומחה. בשים לב לשיעור הנכות שנקבעה עד כה, אין חשש אמיתי שמא תתעורר מחלוקת בשאלת אכיפת השבה בפועל של שכר טרחת איזה מן המומחים, ככל שיתברר שאיזה מן המינויים לא היה מוצדק. הנני ממנה את ד"ר מנחם גרוס מבי"ח הדסה עין כרם כמומחה רפואי מטעם בית המשפט בתחום רפואת א.א.ג ואת פרופ' זוהר ארגוב מבי"ח הדסה עין כרם כמומחה רפואי מטעם בית המשפט בתחום הנוירולוגיה.
2.המומחים יעיינו במסמכים הרפואיים אשר יומצאו להם על ידי ב"כ בעלי הדין, יבדקו את התובעת ויקבע ממצאים לגבי מצבה הרפואי נוכח תאונות הדרכים מושא התביעה. תשומת לב המומחים והצדדים לתקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים), התשמ"ז-1986 ובייחוד לתקנות 8, 9, 11 ו 15.
3. שכ"ט המומחים יעמוד על סך 4,000 ש"ח בצירוף מע"מ עבור כל חוות דעת.
4.בנסיבות העניין, נוכח התיעוד שהוצג, אופי הפגיעה ונסיבותיה, ובשים לב לנכות הצמיתה שנקבעה, אני מורה כי הנתבעות תישא, כמימון ביניים ובחלקים שווים, בשכ"ט המומחים [ראו והשוו: רע"א 3007/12 פלונית נ' הראל חברה לביטוח בע"מ (פסק דין מיום 30.05.12; מצוי במאגרים המשפטיים)]. השכר ישולם ישירות בתוך 30 ימים למומחים ולאחר קבלת דרישת תשלום אשר תומצא מיידית לצדדים.
5. הצדדים ימציאו ההחלטה למומחים.
6. התיק נקבע לעיון חוות דעת ליום 1.1.15.
ניתנה היום, כ"ב אלול תשע"ד, 17 ספטמבר 2014, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|