ת"א 39323-06-10 הנסון (ישראל) בע"מ נ' ראבי
|
ת"א בית משפט השלום פתח תקווה |
39323-06-10
25.12.2014 |
|
בפני השופטת: ניצה מימון שעשוע |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעת: הנסון (ישראל) בע"מ |
הנתבע: קוסי ראבי |
| פסק דין | |
המחלוקת בין הצדדים בתיק זה היא האם חתם הנתבע על כתב ערבות לחובות חברת ראבי חברה קבלנית לבניין בע"מ לטובת התובעת, או שחתימתו על כתב הערבות זוייפה.
רקע
התובעת הינה חברה המספקת חומרי בניה לרבות בטון ואגרגטים.
התובעת סיפקה חומרי בניה באופן שוטף, מאז שנת 1996, לראבי חברה קבלנית לבניין בע"מ (להלן: חברת ראבי או החברה), בהתאם לתנאי האשראי שסוכמו בין הצדדים ולמחירים המוסכמים.
מנהלי חברת ראבי, ג'מאל ודרוויש ראבי, חתמו על שטר חוב להבטחת חובות החברה.
בשנת 2007 הורע מצבה של החברה, חובותיה לבנק ולספקים עמדו על מליוני ₪.
הנתבע, שהוא אחיהם של מנהלי החברה, שימש כמהנדס ראשי של החברה. בשנת 2007 קיבל הנתבע 15% ממניות החברה, וזאת במסגרת הסכמות בינו לבין מנהלי החברה, והפך לבעל מניות. יתר 85% מהמניות הוחזקו בחלקים שווים בידי שני המנהלים.
לטענת התובעת, היתה מודעת לקשיים הכלכליים הרבים בהם נתונה החברה, ועל כן עקבה מפקחת האשראי מטעמה אחר השינויים במצב החברה באמצעות מאגרי המידע העומדים לרשותה.
כאשר התקבלה ממאגרי המידע התראה על שינוי בעלות במניות החברה, הורתה מפקחת האשראי גב' אורנה פרנקל למנהל המכירות של התובעת, מר אריה גרשנזון, לפנות אל הנתבע ולהחתימו על ערבות אישית לחובות החברה, וזאת כדי לחזק את מארג הבטוחות של התובעת.
על פי כתב הערבות שהציגה התובעת, חתם הנתבע על ערבות לחובות החברה ביום 8.8.07, וזאת על גבי טופס יעודי של התובעת. על גבי כתב הערבות מופיעים בכתב יד תאריך חתימתו, שם הנתבע וחתימה הנחזית כחתימת הנתבע.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|