ת"א 38960-06-17 פלס ואח' נ' קופריאנוב ואח'
|
ת"א בית משפט השלום באר שבע |
38960-06-17
7.11.2022 |
|
בפני השופטת: רחלי טיקטין עדולם |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: 1. שגיב פלס 2. טלי פלס עו"ד ניב כהן ועו"ד עידית כהן |
נתבעים: 1. סטניסלב קופריאנוב 2. אינה קופריאנוב עו"ד יורם שמילה |
| פסק דין | |
לפני תביעה בגין עסקת מכר של בית.
עובדות שאינן שנויות במחלוקת
-
הנתבעים, מר סטינסלב קופריאנוב וגב' אינה קופריאנוב (להלן: "המוכרים" או "הנתבעים"), היו בזמנים הרלוונטיים לתביעה בעלים של דירה בת 5 חדרים, צמודת קרקע, בת שתי קומות, ברחוב צה"ל 20 בנתיבות (להלן: "הנכס").
-
בחצר האחורית של הנכס ישנו מחסן אשר הוצב במקום על ידי הנתבעים, לאחר רכישתם את הנכס (הנכס נרכש על ידם בסוף שנת 2010).
לפי טענת הנתבעים המחסן הינו מחסן פלסטיק יביל אותו הניחו על שטח מרוצף, שעלה להם סך של כ – 5,000 ₪. שטח המחסן הינו 4.42 מ"ר והוא בגובה של 2.28 מ"ר (ראה סעיף 4 לתצהיר הנתבע) (להלן: "המחסן").
-
התובעים, מר שגיב פלס וגב' טלי פלס, ביקשו לקנות את הנכס (להלן: "הקונים" או "התובעים"). בין הצדדים התנהל לפיכך מו"מ לגבי רכישת הנכס.
ביום 16.07.15 נחתם הסכם מכר בין הצדדים לרכישת הנכס (להלן: "הסכם המכר").
התובעים, הקונים, יוצגו בהסכם המכר על ידי עו"ד אידית כהן דנילוביץ' (להלן: "עו"ד דנילוביץ'"). הנתבעים, המוכרים, יוצגו בהסכם המכר ע"י עו"ד יורם שמילה (להלן: "עו"ד שמילה").
-
אין חולק כי בסעיף 12(ג) להסכם המכר נקבע כי: "המוכרים מצהירים בזה כי הדירה נבנתה בהתאם להיתרי הבניה לרבות התוספות לבניה המקורית – אם נעשו תוספות וכי לא ביצעו כל תוספת הטעונה היתר. ככל שתתגלנה חריגות מתחייבים המוכרים להסדירן בעצמם ועל חשבונם" (הסכם המכר צורף כנספח א' לכתב התביעה).
-
ביום 25.10.15, התקבל אישור העירייה לרישום הנכס על שם הקונים. אישור העיריה ניתן כשהוא נקי מכל הערה בדבר חריגות (ראה נספח ג' לכתב התביעה). אין גם חולק כי בהמשך נרשם הנכס על שם הקונים, ללא קושי וללא כל תקלה.
-
הקונים טוענים כי לאחר רכישת הנכס וקבלת החזקה בנכס, גילו כי המחסן בנוי שלא כדין.
הקונים פנו לפיכך למוכרים בעניין זה. הפנייה הראשונה שצורפה – מייל ששלחה עו"ד דנילוביץ' לעו"ד שמילה מיום 29.10.15 שם נרשם בין היתר כדלקמן: "על אף הצהרות המוכר כי לא קיימות בבית חריגות בנייה, הודיעו למרשיי מעירית נתיבות כי בגין המחסן המצוי בחצר הדירה לא ניתן היתר. אבקש כי מרשך יפעל להסדרת העניין מול העירייה בהקדם האפשרי וללא כל דיחוי.." (וראו גם מייל מיום 04.11.15). עו"ד דנילוביץ' גם ביקשה מעו"ד שמילה כי עד להסדרת ההיתר מול העירייה יישארו בידיו 10,000 ₪ מתוך כספי הנאמנות (המייל מצוי בנספח ב' לכתב התביעה).
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|