חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

גואטה נ' מדלול ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית המשפט המחוזי נצרת
38745-06-17
4.2.2022
בפני השופטת:
אילונה לינדנשטראוס

- נגד -
התובע:
ליאם גואטה
עו"ד אסף גיתיאת
הנתבעים:
1. דאהר מדלול
2. פירוז מעדי פדאל - על ידי עו"ד חוסאם סבית
3. באסל טנוס (נמחק)

פסק דין
 
  1. עסקינן בתביעה למתן פסק דין הצהרתי ולפיו התובע, הרשום כבעלים של חלק מחלקה המצויה בכפר מג'אר והידועה כחלקה 14 בגוש 15623 (להלן: החלקה), לא התקשר עם הנתבעת מס' 2 (להלן: הקונה) בעסקה למכירת זכויותיו בחלקה וכל עסקה שנעשתה על ידי הנתבעים בנוגע לזכויותיו בחלקה, היא בטלה ומבוטלת. משכך, מבקש התובע למחוק את הערת האזהרה שנרשמה לטובת הקונה על זכויותיו בחלקה.

    טענות התובע

     

  2. התובע, בשמו הקודם - ספא דאהר, רשום בפנקס הזכויות כבעלים של חלק מן החלקה. זאת, לטענתו, בהתאם לצו הירושה של אביו, המנוח אחמד דאהר (נספח 2 לתצהיר התובע), שהתובע ירש 1/7 מעיזבונו, ובהתאם לתשריט חלוקה שנערך בין היורשים, המקצה לתובע 4,830 מ"ר מסוימים בחלקה (נספח 3 לתצהיר התובע).

     

    יצוין כי על פי נסח הרישום העדכני, התובע רשום כבעלים של 202367/7636671 חלקים בלתי מסוימים מן החלקה, דהיינו - 3,212 מ"ר.

     

  3. התובע עלה עם אשתו מצרפת לישראל ביום 26.7.2015. לימים הוא נקלע לחובות ומשביקש ליטול משכנתא, דרש ממנו הבנק להמציא נסח טאבו מעודכן ואו אז הוא גילה, לתדהמתו, כי ביום 29.7.2015 נרשמה לטובת הקונה הערת אזהרה על זכויותיו (לפי נסח הרישום נרשמה ההערה על 2,915/121,217 חלקים/מ"ר) וזאת בהתאם להסכם מכר שנחזה להיות הסכם שנערך עמו ביום 19.4.2015 (נספח 6 לתצהיר התובע, להלן: הסכם המכר). עוד התברר לתובע כי באותו היום, חתם אדם שהתחזה לו על ייפוי כוח בלתי חוזר המסמיך את הנתבע מס' 3 (להלן: עו"ד טנוס) לפעול בקשר להעברת זכויותיו בחלקה (נספח 5 לתצהיר התובע (להלן: ייפוי הכוח).

     

  4. התובע טוען כי הוא לא מכר לקונה את זכויותיו בחלקה ולא התקשר עמה בהסכם המכר. כל החתימות המופיעות על המסמכים שהוגשו ללשכת רישום המקרקעין, ובכלל זה על הסכם המכר וייפוי הכוח, אינן חתימותיו, הוא לא חתם על בקשה לרישום הערת אזהרה לטובת הקונה, לא הכיר אותה ואת עו"ד טנוס, לא התייצב בפני עו"ד טנוס ומעולם לא חתם בפניו על מסמך כלשהו.

     

  5. התובע גם לא קיבל את התמורה שלפי האמור בהסכם המכר שולמה לו על ידי הקונה (350,000 ₪) - תמורה שלטענתו אף איננה ריאלית ונמוכה בעשרות אחוזים משווי השוק של הנכס.

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>