ת"א 38519-12-15 כהן נ' בית המכס חיפה ואח'
|
ת"א בית משפט השלום רחובות |
38519-12-15
14.9.2016 |
|
בפני השופט: איל באומגרט |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשים: 1. משה עובד 2. צחי עובד |
משיבים: 1. מדינת ישראל – רשות המיסים 2. יחזקאל כהן 3. ליס 4 יו בע"מ |
| החלטה | |
לפניי בקשת הנתבעים 3 ו-4 (להלן: "המבקשים") להורות על סילוק התביעה נגדם על הסף
ראשיתם של ההליכים בתביעה כספית שהוגשה נגד המבקשים, מדינת ישראל (להלן: "המדינה") וחברת ליס 4 יו בע"מ (להלן: החברה"). בכתב התביעה נטען כי התובע, יחזקאל כהן, (להלן: "המשיב") היה הבעלים של שני רכבים בגינם שולמו מלוא המיסים. אולם, חרף זאת פנתה המדינה למשיב לחיוב מחודש.
כנטען בכתב התביעה ביקש המשיב לייבא לארץ שני רכבים ולשם כך פנה לחברה והמשיבים, אשר הציגו לו מצג לעניין שווי הרכבים והמיסים החלים עליהם. נגד החברה והמבקשים נטען בכתב התביעה כי אלה, בצוותא חדא, הציגו מידע כוזב לפני רשות המיסים, הם הציגו מידע שונה לפני רשות המיסים מזה האמיתי , לא הצהירו על הרווחים שהפיקו מהמשיב ועל כן נוצר הגירעון בגינו מבקשת המדינה לחייב את המשיב.
המשיב מוסיף וטוען כי המבקשים "נתפסו" על ידי רשות המיסים בגין העלמת הכנסות ועל מנת להתחמק מכך הם "המציאו" גירסה אשר תאפשר להם להתחמק מתשלום המיסים ולהטילם על כתפי המשיב.
כך גם נטען בכתב התביעה כי המשיבים והחברה לא דיווחו אמת על הכנסותיהם, הפרו את ההסכם בינם ובין המשיב תוך יצירת יתרון כלכלי לעצמם על חשבון המשיב תוך שהם לא אומרים אמת לרשות המיסים, ביצעו עבודתם באופן לקוי והפרו חובות חקוקות.
בבקשה נטען כי אין יריבות בין המשיב והמבקשים ומטרת התביעה היא להימנע מתשלום מס כדין. לטענת המשיבים אינם חתומים עם המשיב על כל הסכם והם פעלו רק כאורגן של החברה שהיא זו החתומה על הסכם עם המשיב.
עוד נטען בבקשה כי המבקש, משה עובד, כלל אינו בעל מניות בחברה.
בנוסף נטען כי המשיב הוא החתום על ההצהרות השונות לרשויות המס.
המבקשים מוסיפים ומפנים לדין החל בדבר זהות היישות המשפטית בין חברה ואורגנים בחברה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|