חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ימין נ' אנגל ג'נרל דיבלופרס בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב -יפו
38142-09-21
25.1.2024
בפני השופט:
יאיר דלוגין

- נגד -
תובע:
משה ימין
עו"ד ישי ימין
נתבעות:
1. אנגל ג'נרל דיבלופרס בע"מ
2. פריבילון בע"מ

עו"ד עינב כהן
פסק דין
 

לפני תביעה כספית בגין פיצוי על איחור במסירת דירה.

רקע

  1. התובע היה בעלים של דירה בבית משותף בתל-אביב שכלל שמונה דירות. דירתו הושכרה לשוכרת. בעלי הדירות נכנסו לפרויקט פינוי בינוי שכלל הריסת הבניין הקיים ובניית חדש תחתיו. הנתבעות נבחרו כקבלן לצורך ביצוע הפרויקט.

     

  2. בהתאם לכך, חתמו הבעלים של הדירות, לרבות התובע, על הסכם עם הנתבעות. ההסכם של התובע עם הנתבעות נכרת ביום 13.4.04. בהסכם נקבע כי דירת התובע תימסר לו תוך 24 חודשים מהמועד שיפנה את דירתו הקיימת. כן נקבע כי התובע זכאי לסכום של 2,800 ₪ לחודש כהשתתפות הנתבעות בשכר דירה וזאת ממועד פינויו את הדירה ועד מסירת הדירה החדשה. עוד נקבע בהסכם כי איחור במסירת הדירה תגרור פיצוי של $20 לכל יום איחור.

     

  3. לטענת התובע, הנתבעות השתהו שנים רבות בכל הנוגע לקידום הפרויקט, עד כי התובע התריע כי יבטל את ההסכם עמן.

     

  4. ביום 5.8.13 נחתם נספח להסכם, שהוסיף להסכם סעיף שעניינו נושא הגרלת הדירות החדשות. כן צוין בהסכם כי כל בעלי הדירות מתחייבים לשתף פעולה לצורך קידום הפרויקט. עוד צוין כי בעלי הדירות מתחייבים שלא לבטל את ההסכם או לעכב את ביצועו לאחר שיתקיים התנאי המתלה, אלא אם החליטו כך רוב בעלי הדירות. בנספח נרשם כי תנאי החוזה המקורי ממשיכים לחול כסדרם, למעט אלו ששונו במפורש במסגרת הנספח.

     

  5. בסעיף 9 להסכם נקבעו תנאים מתלים, אשר ההסכם ייכנס לתוקף רק עם התקיימותם והם: כי נחתם הסכם דומה בין הנתבעות לשאר בעלי הדירות ועם אחד הבניינים הסמוכים, כי תוך 9 חודשים מחתימת כל בעלי הדירות על הסכם עם הנתבעות, אושרה וקיבלה תוקף התכנית כהגדרתה בהסכם, כי תוך 6 חודשים מחתימה כאמור התקבל אישור ממ"י וכי הנתבעות מסרו לבעלי הדירות ערבות בנקאית לפי חוק המכר דירות, שתיכנס לתוקף תוך 60 ימים ממועד התקיימות התנאים המתלים האחרים.

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>