- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 37847-07-13 פלוני נ' ב' ואח'
|
ת"א בית משפט השלום חיפה |
37847-07-13
17.11.2016 |
|
בפני השופט: יואב פרידמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע: פלוני |
נתבעים: התאגיד המנהל של המאגר לביטוח רכב חובה ("הפול") בע"מ ח.פ. 513136895 |
| פסק דין | |
|
הצדדים הסמיכוני לתן את פסה"ד לפי סעיף 4(ג) של חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, והגישו סיכומי טענות בכתב.
1. התובע יליד 1993, נפגע בתאונת הדרכים נשוא תיק זה ב 2005 . מעיון בתעודת המיון – צוינה חבלת ראש גב ויד, כאשר התובע נמצא מבולבל על ידי צוות האמבולנס שהגיע, אך לא איבד ההכרה לדבריו.
2. ב"כ התובע מפנה לפגיעות שנפגע התובע בתאונה, ולתסמינים עליהם התלונן, לרבות כאבי ראש שהקשו עליו להתרכז בלימודיו וגרמו להיעדרויות. הוא מפנה לאבחנה שניתנה על ידי רופא פסיכיאטר אליו פנה התובע, כמו גם לאירוע שפורט 2(ה) לסיכומים. נטען לפיצוי בגין עזרת צד ג' עבר, הוצאות בעבר ובעתיד, הנזק הלא ממוני וסכום גלובאלי בשל פחיתה בכושר ההשתכרות לעתיד.
3. הנתבעת מפנה לכך שהתובע חזר בו מבקשתו למנוי מומחים, ובהתאמה אין טענת נכות ואין מקום לראשי נזק כללי (למעט כאב וסבל בסכום צנוע); אף לא לראש נזק מיוחד שלא הוכח במסמכים. מוצע לפנים משורת הדין סכום צנוע בגין הוצאות רפואיות . הנתבעת מפנה לרקע הסוציאלי הקונקרטי בעברו של התובע, כמשתקף מן התיעוד אליו הפנתה בסע' 2(ו) לסיכומיה, ומבאר בעיות או תלונות. הנתבעת מפנה גם לשהוי בהגשת התביעה, המלמד על כך שלא היתה לטעמה פגיעה של ממש בתאונה הקלה, ולא היא שהביאה לבעיות הנטענות.
הנתבעת מפנה לממצאים במיון שלא הצריכו אשפוז כאשר התובע שוחרר בו ביום. המסמך הבא עליו נסמך התובע הנו כמעט 9 חודש אח"כ; וגם בו נרשם שאין לשלול מצב מסוים שפורט, שאינו קשור לתאונת הדרכים. הנתבעת מפנה לכך שהתובע גויס בגיל 18, בפרופיל מלא.
4. לאחר עיון בטענות ובמסמכים שצורפו אני מחייב הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובע בתוך 30 יום את הסכומים הבאים – כאשר ראש הנזק העיקרי הוא אב הנזק הלא ממוני.
א. 12,500 ₪
ב. שכ"ט עו"ד בסך 1609 ₪
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
