קצנל דימנט-עורכי דין נ' ברוך
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
35588-11-16
12.5.2018 |
|
בפני השופט: יאיר דלוגין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: קצנל דימנט-עורכי דין עו"ד אחיעד הראל |
נתבע: אדיב ברוך עו"ד אבי אברמוביץ |
| פסק דין | |
עסקינן בתביעה לחיוב הנתבע לעמוד בערבות אישית בע"פ שנתן לתובעת, בסכום של 100,000$, ביחס לחוב שכר טרחת עו"ד, שחבו לתובעת חברות אשר הנתבע החזיק מניות שלהן בשיעור ניכר ואשר שימש כיו"ר הדירקטוריון של אחת מהן.
רקע
-
התובעת העניקה לחברות ג'רוסלם השקעות בטכנולוגיות בע"מ ("ג'רוסלם הציבורית") ולג'רוסלם השקעות בטכנולוגיות (ג'י. טי. איי) בע"מ ("ג'רוסלם הפרטית"), אשר ג'רוסלם הציבורית מחזיקה ב-100% מהון מניותיה (שתי החברות יחד ייקראו להלן – "החברות"), שירותים משפטיים במשך כ-5 שנים למן שנת 2010.
-
החברות צברו כלפי התובעת חוב שכר טרחת עו"ד של מאות אלפי שקלים שלא שולמו, חרף דרישות חוזרות ונשנות, עד אשר החוב הצטבר לכדי סכום של 774,690 ₪.
-
במהלך חודש יולי 2016, שלחה התובעת מכתב התראה לחברות. בעקבות המכתב, פנה הנתבע, יו"ר הדירקטוריון של החברה הראשונה, אל התובעת, בבקשה לגיבוש הסדר לתשלום החוב. לפי טענת התובעת, מאחר והנתבע הצהיר כי הוא יהיה ערב אישית לפירעון החוב, נאותה התובעת לחתום על הסדר ביחס לפירעון החוב.
-
בעקבות כך, נחתם ביום 31.8.16 הסכם בין התובעת ולבין החברות. עיקרי ההסכם היו כי החברות מאשרות כי הן חייבות לתובעת 761,273.88 ₪, לא כולל ריבית ו/או הצמדה עמלות והוצאות (ס' 2 להסדר); כי אין להן כל טענה כנגד התובעת (ס' 4); כי עד יום 30.9.16 ישולם סכום של 100,000$ בהעברה בנקאית (להלן: "הסכום הראשון") – ס' 7א'; כי ככל שישולם מתוך הסכום הראשון הנ"ל, סכום שלא יפחת מ-200,000 ₪ עד יום 4.9.16, ויתרת הסכום הראשון תשולם עד יום 30.9.16 ובכפוף למילוי שאר התחייבויות החברות לפי ההסכם, כי אז תופחת יתרת החוב לתשלום מסכום של 361,273.88 ₪, לסכום של 261,273.88 ₪ (ס' 7ב'; כמו כן, נקבע לגבי יתרת החוב, כי במועד כל גיוס הון על ידי החברות או קבלת הכנסה ממימוש נכסים, ישלמו החברות לתובעת 10% מהתמורה נטו שיקבלו עבור גיוסי ההון או מימוש הנכסים וזאת עד כיסוי מלוא יתרת החוב, אולם יתרת החוב תיפרע בכל מקרה, לא יאוחר ממועד חלוף 12 חודשים מיום חתימת ההסכם (ס' 7ג'); עוד נקבע כי אם יפרו החברות, אחת או יותר מההתחייבויות לפי ההסכם, ולא יתקנו את ההפרה תוך 14 יום, יהא עליהן לשלם את מלוא החוב בצירוף ריבית הצמדה והוצאות גבייה, באופן מידי (ס' 8 להסכם).
-
לפי גרסת התובעת, החברות הפרו את ההסכם ולא שילמו סכום כלשהו מתוך סכום החוב. דרישות לתיקון ההפרה שנשלחו אל החברות לא הועילו. לגרסת התובעת, בתחילה, בסמוך לאחר מועד הפירעון של הסכום הראשון שלפי ההסכם, אמר הנתבע לעו"ד דימנט, כי הסכום ישולם תוך מספר ימים וחזר על הבטחתו כי הנו ערב אישי לחוב החברות, עד סכום של 100,000$. לאחר מכן, התעלם הנתבע מפניותיו הנוספות של עו"ד דימנט. ביום 19.10.16 נשלח מכתב התראה נוסף ושוב ללא הועיל ומבלי שההחברות טרחו להגיב עליו.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|