- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 34974-08-11
|
ת"א בית משפט השלום קריות |
34974-08-11
10.7.2015 |
|
בפני השופטת: פנינה לוקיץ' |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: קרני שילר |
נתבעת: כוכב חברה לבנייה נכסים והשקעות בע"מ |
| החלטה | |
|
בהמשך להחלטתי מיום 22.2.15 בה נעתרתי לבקשת התובעת להורות למומחה בית המשפט לבצע בדיקה חוזרת בדירתה, לאור טענותיה בדבר החמרת הרטיבות הקיימת בה (תוך שהתובעת נושאת בהוצאות הביקור החוזר), ובהמשך לדו"ח הביקור של המומחה מיום 23.3.15 (להלן: "דו"ח הביקור"), אני מורה למומחה להגיש הצעה לביצוע "בדיקה מעמיקה וחודרנית" אשר יהא בה להביא לבירור מקור הרטיבות שבדירת התובעת, מידת אחריות הנתבעת לקיומה, ותאפשר לו לחוות דעתו ביחס לצעדים הנדרשים לצורך פתרון בעיית הרטיבות.
ויודגש, בשלב זה מתבקש המומחה רק לפרט הצעה, לרבות תמחור כל חלקיה, באשר לאופן ביצוע אות "בדיקה מעמיקה וחודרנית", ולרבות שכרו בגין הפיקוח על ביצועה והכנת חוות דעת משלימה בהתאם לתוצאותיה.
חרף התנגדותה הנחרצת של הנתבעת לבקשת התובעת להורות על קיום הבדיקה, אני סבורה כי לאור החלטתי המנומקת הקודמת, אין בסיס להתנגדות זו שכן בהחלטתי מיום 22.2.15 אפשרתי לתובעת "לפתוח את הפתח" לשינוי מסקנת המומחה באשר לעצם קיומה של רטיבות פעילה בדירת התובעת, וממילא לבירור השאלה מה מקור הרטיבות שכן ברור שבאם היא פעילה אין מקורה יכול להיות באותה נזילה משנת 2011 (להלן: "הנזילה הישנה") אליה התיחס המומחה בחוות דעתו ובעת חקירתו ׁ(ראה למשל עמ' 11 לפרוטוקול).
בניגוד לטענת הנתבעת גם אינני סבורה כי כל טענה נוספת הנוגעת למקור הרטיבות בדירתה מהווה הרחבת חזית אסורה, שכן הטענה בדבר העדר איטום מספיק למסד הדירה הועלתה בחוות הדעת מטעם התובעת, ולפיכך, ככל שיתברר שהרטיבות בדירה נגרמת מרטיבות שמקורה בקרקע (וללא קשר למעשה למקור אותה רטיבות), הרי שיש בכך להצביע על תימוכין משמעותיים לטענת התובעת ביחס להעדר איטום מספק למסד.
לטעמי, מרגע שהמומחה אישר בדו"ח הביקור כי אכן קיימת החמרה ברטיבות בה הבחין בעת ביקורו לפני 3 שנים, הרי שנשמט הבסיס תחת הנחתו הבסיסית אז, כי מקור סימני הרטיבות שראה בדירה באותה נזילה ישנה, ומשכך קיים הצורך לברר מה מקור הרטיבות בכדי שניתן יהא לקבוע באם קיימת אחריות של הנתבעת לגביה, ובהתאמה, מה הם הפתרונות האפשריים/מיטביים להביא להסרת הרטיבות ומניעת חזרתה.
משכך, אני מורה למומחה מר יוסי לזר, להגיש לבית המשפט הצעה מפורטת כאמור בפתח החלטתי זו. לאחר קבלת ההצעה, ובהתאם לעלויות שיכללו בה, אבחן על מי יש להטיל את העלויות הנדרשות לצורך ביצוע הבדיקה ובהתאם ינתנו הוראות באשר להמשך ניהול ההליך.
שותפה אני לתחושת הנתבעת, כפי שציינתי גם בהחלטה מיום 22.2.15, כי התובעת מנסה בשלב מאוחר של ההליך לעשות "מקצה שיפורים", אלא שלאור דו"ח הביקור, אין מנוס מהמסקנה כי חוות הדעת, כפי שניתנה על ידי המומחה, איננה יכולה לתת מענה מספק לשאלת מקור הרטיבות, שכיום לא יכול להיות ספק כי הינה פעילה, ולפיכך מקורה לא יכול להיות בנזילה הישנה. במצב דברים כזה אינני סבורה כי יש לחסום את דרכה של התובעת למיצוי הבדיקה תוך התיחסות לשאלת ההוצאות, הן של הבדיקה והן של "חידוש" ההליך למעשה.
התיק יעלה לעיוני עם קבלת הצעת המומחה ולכל היותר ביום 15.8.15.
ניתנה היום, כ"ד תמוז תשע"ה, 11 יולי 2015, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
