- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 34959-08-13
|
ת"א בית משפט השלום אשקלון |
34959-08-13
26.5.2015 |
|
בפני השופטת: סבין כהן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשים: אברהם טורג'מן |
משיבים: אריק דדון |
| החלטה | |
|
התובע עותר לצירוף תצהיר עדות ראשי נוסף מטעמו, תצהירו של עו"ד דוד גולן, באשר לחילופי דברים וטיוטות הסכם בין הצדדים.
בקשת התובע באה על רקע הערות בית המשפט בישיבת קדם המשפט האחרונה, זאת באשר לעובדה שאמנם לא הוגשו תצהירי עורכי הדין (מטעם הצדדים שניהם). לטענת התובע, מלכתחילה, גם ששקל להעיד את עו"ד גולן, לא עשה כן, על רקע מצבו הרפואי של עו"ד גולן, וכעת, לאור הערת בית המשפט והתאוששותו של עו"ד גולן, הוגשה הבקשה.
הנתבע מתנגד לבקשה, לטענתו, מדובר במקצה שיפורים, זאת לאחר שראיות הנתבע הוגשו וכאשר האפשרות להעיד את עו"ד גולן היתה ידועה מלכתחילה.
אחר ששקלתי טענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה, כי יש מקום להיעתר לבקשה.
אין ספק, כי עדויות עורכי הדין יכולות לשפוך אור על התנהלות הצדדים ויש בהן כדי לסייע לחקר האמת.
ככלל, יש לדבוק בסדר הבאת הראיות, אך עתים, כאשר מידת הצדק גוברת על סדרי הדין, יש מקום לסטות מהסדר הרגיל.
במקרה דנן, הובא הסבר לעניין מצבו הרפואי של עו"ד גולן, שבגינו שקל התובע במועד הרלוונטי להגשת התצהירים, שלא להעיד כלל את עו"ד גולן.
כמו כן, עסקינן בתביעה שטרית, שביחס אליה, רשאי התובע ליהנות מחזקת התמורה, כך ששאלת נטלי ההוכחה אינה שאלה חד משמעית וממילא, בסופו של יום, ייתכן ויוחלט, כי הנטל רובץ על הנתבע, כך שהבאת ראיות מטעם התובע אינה מהווה עקיפה של סדר הבאת הראיות.
זאת ועוד, גרסת התובע לגבי האירועים שביחס אליהם מתעתד להעיד עו"ד גולן, הינה גרסה ידועה, והנתבע עצמו העיד לגביה במהלך חקירתו בדיון בהתנגדות, כך שאין בגרסה כדי להפתיע, אלא אך כדי לחזק את גרסת התובע.
על כל האמור לעיל, יש להוסיף, כפי שציינתי לעיל, כי התנהלות הצדדים באשר לטיוטות שהוחלפו, יכולה לשפוך אור על טענותיהם ולכן ראוי, כי לפני בית המשפט תעמודנה כל העובדות הרלוונטיות.
לפיכך, היות והנני סבורה, כי לא יגרם נזק משמעותי כתוצאה מצירופו של התצהיר בשלב זה, אני מתירה צירופו.
התצהיר יוגש בתוך 30 יום.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
