ת"א 34846-10-16 RAMSAT MEDIA נ' ALARABY TELEVISION NETWORK LIMITED
|
ת"א בית משפט השלום ירושלים |
34846-10-16
8.3.2017 |
|
בפני השופטת: מרים קסלסי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעת: RAMSAT MEDIA עו"ד ישי שריד |
הנתבעת: 1. ALARABY TELEVISION NETWORK LIMITED 2. חברה בריטית |
| החלטה | |
|
לפניי בקשת התובעת במעמד צד אחד למתן היתר המצאה מחוץ לתחום השיפוט.
התובעת רשומה בשטחי הרשות הפלסטינאית הגישה תביעה בבית משפט זה, נגד חברה הרשומה בבריטניה ואשר אחד ממנהליה הפעילים, ח"כ לשעבר עזמי בשארה מתגורר בקטאר, משם גם מגיע המימון, כך נטען על ידי התובעת.
התביעה על סך 900,125 ₪ עוסקת בנזקי התובעת שלטענתה נגרמו לה עקב הפרת חוזה בינה לבין הנתבעת ואשר נוגע לשכירת אולפן טלויזיה לצורך הפקת תכנית טלויזיה בערבית. (התובעת בעלת האולפן הממוקם בירושלים).
ניסיון למסור כתב התביעה לעובדי או נציגי הנתבעת בישראל נכשל, אלו סרבו לקבל את כתב התביעה ואף כב' הרשם הבכיר אופיר יחזקאל סירב לראות בכך המצאה כדין וליתן פסק דין בהעדר הגנה, לפיכך הוגשה לפני בקשה למתן היתר המצאה מחוץ לתחום השיפוט, למקום מושבה של הנתבעת באנגליה, בהתאם לאחת מהחלופות שמונה תקנה 500 (3),(4)(5) או (7) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד- 1984.
כעולה מכתב התביעה וצרופותיו (בשפה האנגלית והערבית, לא צורף תרגום), מדובר בהסכמות שהתגבשו בין הצדדים לאחר פגישה פנים מול פנים בלונדון וחליפת אי-מיילים. אין חוזה חתום ומפורט, אלא התנהגות בפועל. הנתבעת צילמה ושידרה מספר תכניות מאולפן השידורים בירושלים ואח"כ העבירה הפעילות לאולפן אחר בחיפה.
לטענת התובעת בית המשפט בישראל הוא הפורום הנאות, משום ש"עילות התביעה נטועות כולן במדינת ישראל וקיימות זיקות רבות בין עובדות כתב התביעה לבין מדינת ישראל": החוזה אמור היה להתקיים בירושלים, שם מצוי הנכס המושכר, לנתבעת פעילות טלויזיונית גדולה בישראל, ולכן גם הציפייה שדיני מדינת ישראל יחולו. (ס' 18-22 לבקשה).
דיון
סמכותו של ביהמ"ש להתיר המצאת כתבי בי דין אל מחוץ לתחומי המדינה קבועה בתקנות 500-501 לתקנות סדר הדין האזרחי. בהתאם לתקנות ולפסיקה התגבשו שלושה שלבים לבחינת מתן ההיתר- קיומה של עילת המצאה לפי החלופות שבתקנה 500, עילת תביעה ראויה לפי תקנה 501 וקביעת הפורום הנאות. ככלל, בית המשפט נוקט משנה זהירות שעה שמתיר המצאה מחוץ לתחום של כתבי בי דין ובאופן שאם קיים ספק הוא פועל לטובת המתדיין הזר (ראה ספרו של השופט א' גורן "סוגיות בסדר דין אזרחי", מהדורה שמינית עמ' 658).
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|