ת"א 34154-11-16 אבינרי נ' היידמן
|
ת"א בית משפט השלום כפר סבא |
34154-11-16
13.9.2017 |
|
בפני השופט: רונן פלג |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע: נדב נחמני אבינרי |
הנתבע: דוד היידמן |
| פסק דין | |
|
1.התובע הגיש נגד הנתבע תביעה לפירוק השיתוף ביניהם בדירה ברח' אליעזר יפה 9 ברעננה, הידועה כגוש 6580 חלקות 282/2 ו- 282/4 (להלן: "הנכס"). בכתב התביעה התבקש פירוק שיתוף על ידי מינוי ב"כ התובע ככונס נכסים לצורך מכירת הנכס בדרך של הזמנה להציע הצעות או בדרך של התמחרות. יצוין כי התובע הוא הבעלים ב- 2/3 מהזכויות בנכס ואילו הנתבע הוא הבעלים ב- 1/3 הנותר.
2.בכתב ההגנה מטעם הנתבע נטען להתנהלות חסרת תום לב מצד התובע. הנתבע טען כי יש לדחות את התביעה ולחילופין להורות על מינוי כונס נכסים מטעם בית המשפט או על מינוי כונס נכסים מוסכם מטעם הצדדים.
3.בדיון קדם המשפט שהתקיים ביום 3/5/17, ב"כ הנתבע טענה כי קיימת התעניינות מצד רוכשים פוטנציאלים וכי ניתן למכור את הדירה בתוך זמן קצר ומבלי למנות כונס נכסים. נוכח האמור ניתנה לצדדים שהות של מספר חודשים בכדי לנסות ולקדם את מכירת הנכס, אך הדבר לא עלה בידם, תוך החלפת האשמות הדדיות בדבר התנהלות שלא בתום לב.
4.בדיון קדם המשפט שהתקיים בפניי היום (13/9/17) הושגה למעשה הסכמה בין הצדדים כי ימונו שני כונסי נכסים, אחד מטעמו של כל צד, אשר יפעלו לפירוק השיתוף בדרך של מכירת הנכס. המחלוקת המצומצמת שנותרה נוגעת לחלוקת העלויות ולהוצאות ההליך.
5.ניתן בזה צו לפירוק השיתוף בנכס בדרך של מכירה.
6.עו"ד משה קרייצברג (ב"כ התובע) ועו"ד עמי בן יעקב מטעם הנתבע, ממונים ככונסי הנכס אשר יפעלו בצוותא לצורך ביצוע פירוק השיתוף. השניים ירשמו הערה בלשכת רישום המקרקעין בדבר המינוי.
7.לשם הבטחת אחריותם במילוי תפקידם, כונסי הנכס יפקידו התחייבות עצמית לשיפוי בגין כל נזק, כאמור בתקנה 391 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, ולפי טופס 46 לתקנות. ההתחייבויות תופקדנה בתוך 14 יום מהיום.
8.הכונסים יהיו רשאים לפנות בבקשות ביניים לבית המשפט לצורך ניהול פירוק השיתוף בנכס ובכלל זה בכל הנוגע למינוי שמאי מקרקעין אשר יעריך את שוויו. הכונסים יגישו לבית המשפט דו"ח עדכון משותף ראשון בדבר התקדמות הליכי הפירוק עד לא יאוחר מיום 15/12/17.
9.על בעלי הדין לשתף פעולה באופן מלא עם כונסי הנכס.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|