ת"א 32965-09-13 ווקס סלוקי ואח' נ' ציבוריים ואח'
|
ת"א בית משפט השלום אשקלון |
32965-09-13
18.11.2015 |
|
בפני השופט: עידו כפכפי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשת/נתבעת: חברת החשמל לישראל בע"מ |
משיבים/תובעים: 1. רוית ווקס סלוקי 2. איל ווקס 3. רן סלוקי 4. בת אל סלוקי 5. סלוקי שלמה ובניו 6. אייל סלוקי 7. חנה סלוקי 8. סלוקי בע"מ |
| החלטה | |
1.המבקשת עותרת לעיון חוזר בחלק מהחלטתי מיום 30.6.15 במסגרתה הוריתי לה לפרט מתוך כמה מהבקשות שאושרו לצרכי כניסה להסדרה השנייה, נדרש לבצע הגדלת חיבור לרשת החשמל.
לטענתה ניסתה לתת מענה לשאלה אולם לא ניתן לתת מענה לשאלה מאחר ובתקופה הרלבנטית הוגשו אלפי בקשות להגדלת חיבור לרשת החשמל בנפרד מבקשות לצרכי כניסה להסדרה השניה. נטען כי כדי לתת מענה יהא על המבקשת לבחון ידנית אלפי בקשות כדי לדעת אם אותו צרכן הגיש את שתי הבקשות. נטען כי מדובר בהכבדה שאינה לצורך מאחר והמבקשת מודה כי מספר רב של צרכנים הגישו בקשות להגדלת חיבור במקביל לבקשה לכניסה להסדרה השנייה ולכן אין טעם במתן הפירוט.
המשיבים סבורים כי הבקשה מהווה ניסיון לערער על ההחלטה מיום 30.6.15 ומדגישים כי נוכח תשובות המבקשת כי אושרו 1,148 הזמנות להסדרה השנייה לא מדובר בהכבדה ממשית לבחון בכמה מאותן הזמנות שאושרו בוצעה הגדלת חיבור לרשת החשמל. עוד העלו בתגובה דרישה להשלמת הליך גילוי המסמכים.
2.לאחר עיון בבקשה ובתגובות ונוכח נימוקי ההחלטה מושא הבקשה לעיון חוזר, מצאתי להיעתר באופן חלקי לבקשה. המבקשת לא יכולה להישמע בטענה כי המסמכים המבוקשים אינם רלבנטים לאחר שנקבע בהחלטה מושא הבקשה כי יש לגלותם. רצון המשיבים לנסות ולהוכיח כי נפלה רשלנות בטיפול בקשתם להגדלת חיבור החשמל גם אם לקוחות אחרים הצליחו להסדיר הגדלת חיבור עד למועד הגשת בקשתם להיכלל בהדרה השנייה.
עם זאת, נוכח טענות המבקשת באשר להכבדה ומאחר ויש לתת משקל לטענתה כי ממילא לא עמדו המשיבים בתנאי הסף, מצאתי לנכון להורות למבקשת לבחון באופן אקראי 10% (עשרה אחוזים) מהבקשות לשילוב מתקנים פוטו וולטאיים שאושרו ולבחון אם באותן בקשות הוגשו גם בקשות להגדלות חיבורים. את הבדיקה וממצאיה תגלה המבקשת למשיבים תוך 30 ימים.
לא מצאתי מקום להידרש לבקשת המשיבים, שהובלעה בתגובה לבקשה, ביחס לאי השלמת גילוי המסמכים מטעם המבקשת. מהפן הדיוני לא ניתן להעלות בקשה כאמור במסגרת תגובה והבקשה אף לא פורטה כנדרש.
הוצאות הבקשה יובאו בחשבון בתום ההליך.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|