- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 31600-12-14 נסראללה נ' עירית שפרעם ואח'
|
ת"א בית משפט השלום קריות |
31600-12-14
10.2.2015 |
|
בפני השופט: נאסר ג'השאן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשים: מאזן נסראללה |
משיבים: 1. עירית שפרעם 2. ועדה מקומית לתכנון גבעות אלונים 3. נאסר אבו סעדה 4. מנסור אבו סעדה |
| החלטה | |
1.המבקש עותר לפניי, כי אורה על מתן צווים זמניים (עשה ואל- תעשה) כנגד ארבעת המשיבים.
2.כפי שיוסבר להלן, עתה - כשוך הקרבות, ניתן לסכם סכסוך זה כסכסוך שכנים הנוגע לדרך (המוגדרת בתב"ע החלה על העיר שפרעם כדרך מס' 20). המבקש – התובע בתביעה שלפניי (להלן: "המבקש"), טוען כי מדובר בדרך ציבורית שנחסמה בכח הזרוע ע"י המשיבים 3- 4 (להלן : "המשיבים") ואילו המשיבים הנ"ל טוענים כי המבקש אינו זכאי לעבור בדרך זו, מאחר ומעולם לא הופקעה מחלקתם, ובכל מקרה, מאחר והדרך אינה מהווה דרך הגישה לחלקתו הואיל וקיימת דרך חלופית. ראוי היה כי סכסוך זה יוסדר בדרכי נועם בין שכנים שיאלצו (כך נראה !) לחיות בשכנות.
3.התובע הגיש כתב תביעה ולצדו בקשה לצו זמני. בבקשתו לצו זמני עתר הוא ליתן הצווים הזמניים הבאים:
א.צו מניעה זמני המונע מן המשיבים להפריע למבקש להשתמש בדרך שהוגדרה כדרך מס' 20 בתב"ע החלה על שפרעם ג/ 10567 (להלן : "התב"ע") וזאת לצורך גישה למגרשו הידוע כמגרש 1/8 בחלקה 38 בגוש 10270 (להלן : "חלקה 38").
ב.צו זמני המורה למשיבים להסיר מכשולים ומטרדים שהציבו המשיבים בתוואי הדרך.
ג.צו המורה למשיבה מס' 1 (להלן : "העירייה") לפעול להסרת המכשולים בתוואי הדרך וזאת על מנת לאפשר גישה נאותה למגרשו של המבקש.
ד.צו זמני המורה לעירייה לפעול "לתיקונו, ניקויו והזלפתו של הרחוב / דרך מכל המחסומים... על מנת לאפשר לעותר המשך שימוש בו..."
4.בקצירת האומר נציין, כי לטענת המבקש- רופא במקצועו , הוא הבעלים של חלק מחלקה 38, עליה החל הוא לבנות בית פרטי. עפ"י הנטען בבקשה, הגישה היחידה לביתו היא דרך כביש מופקע וסלול בחלקו שהוגדר בתב"ע ככביש מס' 20 המתפצל מכביש אחר- ראשי מס' 8 ומתחבר לכביש אחר, שאף הא סלול (כביש מס' 35 כהגדרתו בתב"ע). מזרחית לחלקתו מתגוררים המשיבים אשר בנו את בתיהם על חלקה סמוכה (חלקה 26 בגוש 10270 (להלן : "חלקה 26"). המבקש טוען כי הכביש הסלול המהווה כביש 20 נסלל בחלקו, עד לגבול חלקה 26 אולם מגבול החלקה הנ"ל לכיוון חלקת התובע קיים קטע מופקע ולא סלול.
5.המבקש טוען כי בסוף חודש 9/2014 קיבל הוא היתר בנייה לבניית בית בן שתי קומות בחלקה 38. מאחר וקטע הכביש הסלול מגיע עד גבול חלקתו והוא עובר דרך חלקה 26, פנה המבקש לעירייה בבקשה להמשיך את סלילת הכביש הנ"ל על מנת שיוכל להיכנס לביתו הנבנה בהתאם להיתר. המבקש טוען כי מייד לאחר שהחל לבנות את ביתו נתקל בהתנגדות מצד המשיבים, אשר איימו על המשיב ומנעו כל גישה מן הקטע הסלול בכביש 20 לכיוון חלקתו. עפ"י הנטען הגיעה מסכת המעשים של המשיבים לבית המשפט אשר דן בבקשה למניעת הטרד מאיימת ולאחר מתן צו הדדי המונע מן הצדדים להטריד האחר את משנהו, בנו המשיבים קיר באמצע כביש מס' 20 אשר מונע מעבר מן החלק הסלול אל החלק הלא סלול הנמצא בפתח מגרשו של המבקש.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
