- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- נפגעי פעולות איבה
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 28801-04-24 איגל ואח' נ' חלמיש (קוזלשטיין) ז"ל(המנוח) ואח'
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב -יפו |
28801-04-24
28.7.2026 |
|
בפני השופט: גיא פורר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: 1. אברהם איגל 2. שרה וינברג עו"ד גדיאל בלושטיין |
נתבעים: 1. ישעיהו חלמיש (קוזלשטיין) ז"ל (המנוח) 2. אליעזר ויצטום 3. מנחם וינצטום 4. רחל בכור 5. רוזית שמש 6. חלמיש דוד 7. חנוך הנריך חלמיש קיזלשטין 8. צבי יוסף חלמיש קיזשטין 9. שרה גולדה ברוק 10. יוכבד לוין 11. קנדי לאה סטוליך 12. יהושבע אסתר לוי עו"ד משה ירוחם - הנתבעות 4-5 עו"ד שני יפה חיימזון - 2-3 ו-6-8 |
| החלטה | |
-
לפניי תביעה לפירוק השיתוף במקרקעין הידועים כחלקה 352 בגוש 6155 בגבעתיים (להלן: "החלקה"). הצדדים מחזיקים בזכויות בחלקה בחלקים לא מסוימים ("מושע"). שטחה של החלקה הוא 535 מ"ר וניצב עליה מבנה.
עיקר טענות התובעים
-
התובעים טענו בכתב התביעה כי לאחרונה מקודמת תכנית 503-0636571 "תכנית מתאר להתחדשות עירונית - צפון מערב גבעתיים" (להלן: "התכנית" או "התכנית המופקדת") אשר הוגשה ביוזמת הוועדה המקומית לתכנון ובניה גבעתיים ועתידה לחול גם על החלקה. בכתב התביעה נטען כי אישור סופי של התכנית יארך זמן רב ולכן התובעים שגילם מתקדם מבקשים לפרק את השיתוף בחלקה כבר כעת.
-
התובעים עתרו להורות על פירוק השיתוף בחלקה בדרך של מכירת הזכויות בה לכל המרבה במחיר ולמנות את בא-כוחם ככונס נכסים לצורך ביצוע המכירה. לטענתם, החלקה אינה ניתנת לחלוקה, לא בדרך של חלוקה בעין ולא בדרך של רישום צו בית משותף. התובעים סבורים כי מכירת החלקה למרבה במחיר היא הדרך היעילה והצודקת לפירוק השיתוף במקרקעין ודרך זו היא שתניב את התשואה המרבית לכלל הבעלים.
עיקר טענות הנתבעים
-
הנתבעים טוענים כי אין להורות על פירוק שיתוף בדרך של מכירת החלקה בעת הזו שכן הדבר יסב לכל השותפים נזק כלכלי גדול. נטען כי כיום זכויות הבניה השייכות לחלקה מועטות וככל שתאושר התכנית המופקדת ניתן יהיה למקסם את התמורה שאפשר יהיה לקבל עבור הזכויות בחלקה ולכן יש להמתין עד לאישורה של התכנית. הנתבעים טוענים כי עתירת התובעים למכור את הזכויות בחלקה כבר כעת, עוד בטרם אושרה התכנית, עולה כדי חוסר תום לב.
-
הנתבעים מציינים כי בשנת 2016 חתמו בעלי הזכויות בחלקה על ייפוי כוח לעו"ד לשם הכנת הסכם שיתוף וכן על הסכם לבניה משותפת בחלקה בו הוסכם כי הצדדים ישתפו פעולה לתכלית זו.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
