ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
28280-12-15
03/05/2017
|
בפני השופטת:
חנה קלוגמן
|
- נגד - |
מבקשים:
1. פטר אייבנשוץ 2. אווה רייכמן 3. מטיה קופליאנסקי 4. איתן יעקב רייכמן 5. מעיין מירו
עו"ד רוני סלנט ואח'
|
המשיבים:
1. יהודה לנדא 2. 3. טופאל נכסים בע"מ 4. משה לוינקרון 5. רפי ארניה 6. דב נסיס
עו"ד יצחק סלע עו"ד אלבר נחאס עו"ד אייל חריף ואח' עו"ד ישראל בכר ואח'
|
החלטה |
בפניי בקשה למתן צו לעיון והעתקת כל המסמכים מהתיק דנן.
המבקשים שבכותרת הנם חלק מבעלי הדירות של הבניין ברח' בינבינישתי 1 בתל-אביב, הידוע כחלקה 84 גוש 7084 (להלן: "הבניין"), אשר טרם נרשם כבית משותף, למרות חלוף שנים רבות מאז סיום הבנייה (להלן: "המבקשים").
המשיבה 3 (להלן: "טופאל נכסים בע"מ" או "טופאל") רשומה כבעלת הנכס ומכרה דירות בבניין לרוכשים שונים. לטענת המבקשים, היה על המשיבה 3 לרשום את הבניין כבית משותף ולהעביר את הדירות על שם הרוכשים.
לטובת המשיב 1 (להלן: "המשיב 1") רשומה הערה בלשכת רישום המקרקעין על זכויות טופאל נכסים בע"מ, אשר לטענת המבקשים, טיבה אינו ידוע להם.
המשיב 4 הוא הבעלים והמנהל של טופאל נכסים בע"מ (להלן: "המשיב 4").
המשיב 2, (להלן: "המשיב 2"), לטענתם, הוא העו"ד המטפל ברישום הבית המשותף ואף קיבל שכ"ט עבור רישום הבית המשותף מהרוכשים.
תמצית טענות המבקשים:
לטענת המבקשים, בעלי הדירות בבניין ממתינים שנים רבות לרישום הבית המשותף ועד היום טרם נרשם הבניין כבית משותף. המבקשים, לטענתם, פנו אל המשיבים 2, 3 ו-4 ע"מ לקבל את כל החומר הקשור לרישום הבית המשותף וחלק מהחומר הועבר. המשיב 2 הודיע, לטענתם, ביום 19.12.06, כי לא ניתן לרשום את הבית המשותף בשל הסכסוך המתנהל בתיק זה והערת האזהרה הרשומה לטובת המשיב 1.
המבקשים מבקשים ליתן צו המתיר לבא-כוחם עיון בתיק וגישה לנט המשפט ע"מ שניתן יהיה ללמוד מה טיב הסכסוך בין הצדדים ומדוע הוא מונע רישום הבניין בפנקס הבתים המשותפים.
תמצית טענות המשיב 5:
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת