- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 27472-03-16
|
ת"א בית משפט השלום קצרין |
27472-03-16
14.11.2017 |
|
בפני השופט: רונן פיין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: פלוני |
נתבעות: 1. שלמה חברה לביטוח בע"מ 2. הראל חברה לביטוח בע"מ |
| החלטה | |
|
בפני בקשת התובע למינוי מומחים רפואיים בתחום האורטופדי ובתחום העיניים. הצדדים השלימו טענותיהם בפני בע"פ בדיון ביום 8/11/17 והבקשה נדחתה למתן החלטה.
לאחר עיון בבקשה ובמסמכים הרפואיים שצורפו אליה ולאחר עיון בתגובות הנתבעות לבקשה ולאחר שמיעת טענות הצדדים בפני בדיון ביום 8/11/17, הגעתי למסקנה כי יש לקבל הבקשה למינוי המומחים, כמפורט להלן.
כידוע הגישה בהלכה הפסוקה, היא גישה מקלה, על פיה מאחר שאין לנפגע אפשרות להוכיח את נכותו הרפואית על ידי הבאת מומחים מטעמו, די ברף נמוך של "ראשית ראייה" לצורך מינוי מומחה רפואי. די בקצה חוט הנלמד מהמסמכים הרפואיים לפגיעה שנותרה בתחום המבוקש, על מנת להצדיק בירור מקצועי של השאלה האם בעקבות התאונה נגרמה לתובע נכות רפואית.
בעניין זה אפנה גם לפסק דינו של כב' השופט זילברטל רע"א 3007/12 בו פירט בית המשפט בהרחבה, את הגישה הליברלית והמגמה הרחבה להקל עם התובע בכל הנוגע לדרישות בהן עליו לעמוד לצורך מינוי מומחה רפואי מטעם בית המשפט, לתביעה על פי חוק הפלת"ד.
מהמסמכים הרפואיים שצורפו עולה כי קיימת ראשית ראיה, הן לפגיעה בתחום האורתופדי והן לפגיעה בתחום העיניים.
אין בעצם העובדה שבחלוף השנים לא עבר טיפולים נוספים, כדי להביא לקביעה חד משמעית כבר בשלב זה, כאילו לא נותרה לתובע נכות ובדיוק בשביל הכרעה בשאלה זו יש צורך במינוי מומחה.
יחד עם זאת, בנסיבות העניין לאור הטענות בשאלת החבות ולאור העובדה כי אכן החומר הרפואי שהומצא הינו רק מהתקופה הסמוכה לתאונה, אני מורה כי בהוצאות המומחים יישאו הצדדים בחלקים שווים, שליש כל אחד, וככל שמי מן המומחים יקבע כי לא נותרה לתובע נכות צמיתה בגין התאונות נשוא התביעה, יופחתו הוצאות אותו מומחה, בהן נשאו הנתבעות - מסכום הפיצוי לתובע.
לאור האמור, אני ממנה את ד"ר דורון נורמן, כתובת: לינקולן 4, חיפה, טל' : 04-8344756 כמומחה מטעם בית המשפט בתחום האורתופדי וממנה בנוסף, את ד"ר מודי נפתלי מרח' מנחם אוסישקין, עפולה טל': 04-6592777, כמומחה מטעם בית המשפט בתחום העיניים.
המומחים יבדקו את התובע ויחווה דעתם בדבר מצבו הבריאותי ודרגת נכותו, אם ישנה, הכל בגין שתי התאונות נשוא כתב התביעה.
המומחים ימציאו את חוות דעתם לבית המשפט ולצדדים תוך 60 יום.
ככל שתיקבע נכות כלשהי ימציא התובע תחשיב נזק מטעמו 20 יום לאחר קבלת חוות הדעת.
הנתבעות תגשנה תחשיבים מטעמן 20 יום לאחר מכן.
נקבע לקדם משפט נוסף, בבית המשפט השלום בצפת, ליום 13/3/18 בשעה 10:00.
המזכירות תמציא החלטה זו למומחים ולצדדים.
ניתנה היום, כ"ה חשוון תשע"ח, 14 נובמבר 2017, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
