- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 26240-02-15 אמארה נ' דקלה חברה לביטוח בע"מ
|
ת"א בית משפט השלום בית שאן |
26240-02-15
17.9.2015 |
|
בפני השופטת: אינעאם דחלה-שרקאוי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקש: אשרף אמארה |
משיבה: דקלה חברה לביטוח בע"מ |
| החלטה | |
בפני בקשת המבקש למתן צווים המופנים למשיבה ומחייבים אותה להשיב ו/או להוסיף ולהשיב לשאלות 1.2, 1.3, 1.4, 2, 6.2, 6.1, 7, 8, 9, 12,13,14,15,18,19,20,21,22 בשאלון. כן ביקש המבקש להורות למשיבה לגלות ולאפשר לעיין במסמכים ספציפיים הקשורים בהנחיות פנימיות בדבר קיום הפוליסה בנושא שברים, התכתבויות פנימיות וחיצוניות עם /מומחה/מומחים רפואיים בעניינו של המבקש. הערכתו של המומחה הרפואי מטעמם המשיבה במפורט בסעיף 8-9 לכתב ההגנה, והעתק של כל תשובות המשיבה ב- 5 השנים האחרונות נשוא התביעה בכל מקרה בו עמדת המשיבה הייתה כי מיפוי עצמות אינו מהווה אסמכתא לקיום הקשר.
המשיבה הגיבה לבקשה וטענה כי קיימה את בקשת המבקש. עוד טענה כי המבקש אינו מבהיר מדוע התשובות שניתנו על ידה אינה מספקות. הוסיפה המשיבה, כי ההתייעצות עם המומחה מטעמה אינה חוות דעת אלא התייעצות פנימית שנערכה על ידי מסלקת התביעה עם מומחה פנימי של החברה במסגרת פגישה, הוא הוכן לצרכי המשפט, ואין להתיר את העיון בו מחשש כי הדבר יפגע בהגנת המשיבה, ועל כן הוא נהנה מזכות החיסיון.
המבקש השיב לתגובה וטען כי על המשיבה לתמוך את תגובתה בתצהיר לאור הטענות העובדתיות המועלות בה, ובמידה ובית המשפט יורה על הגשת תצהיר הוא עומד על חקירת המצהיר. המבקש חזר על בקשתו ונימק מדוע הוא מבקש לחייב את המשיבה לתת תשובות טובות יותר ולגלות מסמכים ביקש גילויים קודם לכן.
לאחר עיון בבקשה, בתגובה, ובתשובה לתגובה, אני מורה למשיבה לתת תשובות מפורטות לשאלות הבאות, 1.2,1.3,1.4 ,2 יש לפרט לאיזה חבלה חמורה הייתה הכוונה, ואם זה לא רלבנטי למקרה הנדון כטענת המשיבה, לא ברור מדוע אוזכרה בכתב ההגנה, 7 יש להתייחס למסמכים שפורטו בבקשה ולהשיב אם הועברו למומחה הרפואי, ואין להסתפק בהפניה לכתב התביעה, יש לתת תשובה לשאלה 9 כי זה כן רלבנטי, 12,13,יש לתת תשובות מפורטות ולא להפנות למסמכים, 18,20,יש לתת תשובות מפורטות, 21,22 יש לתת תשובה מפורטת ולא להפנות לפוליסה ובמיוחד כאשר סעיף 2.1 לפוליסה אינו מתייחס לטענה כי אסמכתא לקיומו של שבר צריכה להיות חד משמעית.
באשר לשאלות 14 ו- 15 אכן מדובר בשאלות ברפואה שיש להפנות לרופא.
שאלה 6.2 וכן כל המסמכים המפורטים בבקשה ואשר מבקש המבקש לגלות אותם ולאפשר לו לעיין בהם, אני מורה למשיבה להשיב בתצהיר, האם קיימות הנחיות פנימיות בדבר קיום הפוליסה בנושא שברים, האם הייתה התכתבות פנימית וחיצונית עם מומחה בעניין המבקש, והאם ההתייעצות עם המומחה נעשתה לצרכי המשפט ובאיזה שלב היא הייתה .
המשיבה תקיים את האמור בהחלטה תוך 20 יום מהיום. תגיש את התשובות לתיק בית המשפט, ותשלח העתק ישירות לבאת כוח המבקש.
ככל שהמבקש יעמוד על חקירת המצהיר/ה יגיש בקשה נפרדת.
הוצאות הבקשה יילקחו בחשבון בסוף ההליך.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
