- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 25790-02-12 ד"ר מאיר טויזר ושות', משרד עורכי דין נ' ש.
|
ת"א בית משפט השלום פתח תקווה |
25790-02-12
25.5.2015 |
|
בפני השופטת: ליאת הר ציון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: ד"ר מאיר טויזר ושות' - משרד עורכי דין |
נתבעים: א.ש. |
| החלטה | |
להלן החלטתי בהמשך לקדם המשפט אשר התנהל בפני. בתיק זה הוגשו תצהירים והתיק אף נקבע למועד לשמיעת ראיות לאחר הגשת התצהירים.
לטענת התובעת מדובר בתביעה למתן חשבונות (שאף כותרתה נוסחה כך בהתאם). על כן מבוקש כי בשלב הראשון בית המשפט יבחן את עצם הזכאות של התובעת לקבלת החשבונות המבוקשים בכתב התביעה.
בא כח הנתבע מתנגד לטענה זו. לטענתו, יש לראות את התביעה כתביעה כספית אשר בידי התובעים אף האפשרות לכמתה ואף להשלים את האגרה כמבוקש.
הנתבע מפנה בין היתר לנספח שצורף לתצהיר (נספח ג' לתצהיר) במסגרת מסמך זה כימתה התובעת את סכום הנזק.
אינני סבור כי יש לקבל את טענת הנתבע.
עיון בכתב התביעה מלמד כי הסעד שהתבקש הוא סעד כספי בסך של 224,522 שח (עד תום שנת 2011).
סעד זה מתייחס ליתרת החוב בגין התביעה לנפגעי עבודה עד לתום שנת 2011 כאשר התובעת טענה בכתב התביעה כי "כאמור הסכומים כדלהלן מתייחסים אך ורק לנתונים הקיימים בידי התובעת. התובעת מניחה כי קיימים סכומים נוספים שהתקבלו בידי הנתבע בעקבות פעולותיה ובשל כך דורשת היא מכבוד בית המשפט ליתן צו לחשבונות בכדי שהתובעת תוכל לחשב את הסכומים המדוייקים אותם חייב לה הנתבע לרבות תשלומים שקיבל בגין "קצבה מיוחדת"
ביחס לסעד הנוגע לחברת מגדל טענה התובעת כי היא מעמידה את הסכום על הסכום הידוע לה אולם התבקש כי "באם יתברר כי הנתבע קיבל תגמולי ביטוח מחברת הביטוח בהמשך לפניות הובעת אל מגדל הרי שהתובעת תדרוש את שכר טרחתה בגין האמור על פי ההסכם כאמור"
עוד נטען בכתב התביעה ביחס לסכום הנתבע כי "כאמור, הסכומים כלדהלן מתייחסים אך ורק לנתונים הקיימים בידי התובעת. התובעת מניחה כי קיימים סכומים נוספים שהתקבלו בידי הנתבע בעקבות פעולותיה ובשל כי דורשת היא מכבוד בית המשפט ליתן צו למתן חשבונות בכדי שהתובעת תוכל לחשב את הסכומים המדוייקים אותם חייב לה הנתבע"
הנתבע מתנגד להעברת המידע לידי התובע ולטענתו מדובר במידע הנמצא בידי התובעת . הנתבע כאמור הפנה למסמך דרישה שם צוין סכום כאמור (נספח ג' לתצהיר הנתבע)..
מאחר עולה מטענות הצדדים כי אכן קמה מחלוקת בדבר זכאות התובע לקבלת המסמכים המבוקשים ולאור טענת התובעת לפיה מסמכים אלה נדרשים על מנת לבחון את סכום החבות, הרי שאני סבורה כי יש לקבל את טענת התובע לפיה יש לברר את התביעה כתביעה למתן חשבונות. כך, בשלב הראשון בית המשפט יבחן האם אכן התובעת זכאית לחשבונות מן הנתבע. התובעת הבהירה בתצהירה בין היתר כי הנתבע ביטל את יפוי הכח לטובת התובעת מול המלל ומגדל, כך שאין בידיה פירוט מלא של כל הגמלאות שזוכה הנתבע על ידי המלל וחברת מגדל בעקבות פועלה של התובעת ועל כן עתרה בבקשה למתן חשבונות במסגרת כתב התביעה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
