- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 25527-03-13 האואר נ' סרוסי
|
ת"א בית משפט השלום צפת |
25527-03-13
25.8.2015 |
|
בפני השופטת: רבקה איזנברג |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: ישראל האואר |
נתבע: צבי סרוסי |
| החלטה | |
1.לפניי בקשת הנתבע להתיר לו הבאת ראיות נוספות- הקלטות/תמלילי שיחות, שנערכו בינו לבין גב' מזל לוי ודינה כהן, אחיותיו של העד וייזמן בנימין,חלק מהיורשים, אשר על פי הנטען על ידי הנתבע, מכרו לו את הדירה נשוא התביעה והוא זה שמכר אותה לתובע.
הבקשה הוגשה לאחר שהסתיימה שמיעת הראיות בתיק וניתן צו להגשת סיכומי הצדדים.
לטענת הנתבע העד וייזמן לא מסר גרסה אמיתית בחקירתו עת טען כי הנתבע שימש כמתווך ולא כמוכר.לפיכך עתר הנתבע להגשת תמלילי שיחות אשר, לטענתו, תומכים בגרסתו לפיה רכש מאת היורשים את הדירה ומשכך, לא שימש בעסקת מכר הדירה כמתווך, אלא כמוכר.
2.התובע התנגד לבקשה וטען כי בקשת הנתבע באה כדי לגרור את ההליך עד אין קץ. לטענת התובע, אין המדובר בראיה כלל שכן המדובר בהקלטות של שיחות שניהל הנתבע עצמו עם מי מבין העדות מטעמו (בשונה מהקלטה עם התובע). התובע טען כי בתצהירו של הנתבע אין הסבר כיצד קלטות אלו נמצאו רק ביום 14.7.15, כמו כן הנתבע לא סיפק הסבר היכן שמר את הקלטות כל העת ,כיצד נעלמו, איך גילה אותן רק עתה ומדוע לא נערך תמליל שלהן מבעוד מועד.
כן טען התובע שהנתבע, אשר יכול היה לבקש לזמן את היורשות לעדות , נמנע מלעשות כן מטעמים השמורים עמו. עוד נטען כי אין בראיות שצירופן מבוקש כדי לסייע להגיע לחקר האמת, שכן מדובר בראיות "סובייקטיביות". עוד הפנה התובע לכך שהבאת הראיות בשלב כה מאוחר, תגרום לתובע נזק ראייתי ודיוני חמור באופן המפר את האיזון שבין זכויות בעלי הדין להליך. היעתרות לבקשה עתה תביא לפגיעה בניהולו התקין של ההליך, תכביד על התובע ותחייב אותו לבקש לזמן את היורשות שעמן ניהל הנתבע את השיחות שבמוקד וכן לבקש לזמן לחקירה נוספת את הנתבע, וכן ובמידת הצורך יבקש התובע אף להביא עדויות הזמה.
הכרעה:
3.לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, שוכנעתי כי דין הבקשה להידחות.
הכלל הוא כי על בעל דין להביא את כל ראיותיו כמקשה אחת. ראו דברי כב' השופט א' ריבלין ברע"א 2137/02 אליהו ממן נ' פז חברת נפט בע"מ (טרם פורסם) [פורסם בנבו], בהחלטתו מיום 30.7.02 כדלקמן:
"הכלל לענין הגשתן של ראיות לבין המשפט הוא, כי בעל דין צריך להגישן ב'חבילה אחת'".
בכדי לסטות מן הכלל הנ"ל, על בית המשפט להתחשב באופי הראייה שמבוקש לצרפה ובשלב בו מוגשת הבקשה. ככל שההליך נמצא בשלב מוקדם- כך יטה בית המשפט להיעתר לצירוף הראיה החדשה:
"בשאלת הגשתן של ראיות נוספות, יתחשב בית המשפט, בין היתר, באופי הראיה הנוספת, האם היא "פשוטה"; מהו השלב אליו הגיע המשפט; ככל שהמשפט מצוי בשלב מתקדם יותר כן יטה בית המשפט שלא לקבל את הראיה; יש לבחון גם האם הצד המבקש את הבאת הראיה הנוספת ידע או היה עליו לדעת על קיומה של ראיה זו בשלב מוקדם יותר".
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
