- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 24812-11-11 בנק מרכנתיל דיסקונט בע"מ נ' ניס נפולי בע"מ ואח'
|
ת"א בית משפט השלום ראשון לציון |
24812-11-11
1.12.2015 |
|
בפני השופטת: ד"ר איריס סורוקר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: בנק מרכנתיל דיסקונט בע"מ עו"ד ישראל בכר עו"ד ענת מרום |
נתבעים: 1. ניס נפולי בע"מ – ניתן פסק דין 2. יצחק אטיאס – ניתן פסק דין 3. יונתן עזרא (אליהו) עו"ד שאול קוטלר |
| פסק דין | |
כללי
-
בתביעתו עותר התובע (הבנק) לחייב את הנתבע 3 לשלם לו סך של 2,078,671 ₪ בטענה לפיה הנתבע חתם, ביום 17.11.2009, על ערבות להבטחת חובות הנתבעת 1 לבנק. הנתבע 3 הכחיש וטען כי החתימות על כתב הערבות - זויפו. אין מחלוקת על עצם קיומו של חוב בו הנתבעת 1 חבה לבנק. השאלה העומדת להכרעה היא, אם נתבע 3 אמנם חתם על כתב הערבות הנטען, אם לאו. זוהי שאלה שבעובדה, אשר תוכרע להלן על בסיס מהימנות העדים והתשתית הראייתית שהונחה בפני בית המשפט.
-
במישור הדיוני: מטעם התובע הצהירו: גב' לורית איצקוביץ, עובדת סניף הבנק בבת-ים אשר לפי הנטען החתימה את הערב והיתה עדת ראיה לחתימתו; מר מוטי אוחנה – מנהל הסניף בעת הרלבנטית, וכן מר איציק קאסוטו – מנהל הסניף דהיום. התובע הגיש את חוות-דעתה של גב' איה שוחט – מומחית לבדיקת מסמכים והשוואת כתב-יד. מטעם הנתבע 3 הצהיר הוא עצמו והוגשה חוות-דעתו של מומחה להשוואת כתב-יד וחתימות – מר יצחק חגג. המצהירים והמומחים – נחקרו. ב"כ הצדדים סיכמו בכתב.
התשתית העובדתית וטענות הצדדים
-
הנתבעת 1 פתחה חשבון אצל התובע ביום 5.8.2003, וזאת באמצעות הנתבע 2 – בעל מניות ומנהל בחברה, וכן מורשה חתימה בחשבון (ס' 2-1 לתצהיר אוחנה; ס' 2, 5 לתצהיר קאסוטו).
-
הנתבע 3 הוא חתנו של הנתבע 2. מר אוחנה הצהיר כי הנתבע 3 הציג עצמו בפניו כמנהל בחברה (ס' 2 לתצהירו). הנתבע 3 הודה שהיה פעיל בחברה בתחומי השיווק, אך הכחיש מעורבות בעניניה הפיננסיים (ר' למשל: ס' 15 לתצהירו; עדותו בפ' ע' 44 ש' 32).
-
ביום 26.2.2009, הנתבע 2 חתם על כתב ערבות מתמדת בלתי מוגבלת בסכום להבטחת חובות החברה לבנק (נספח ג' לתצהיר אוחנה). כתב ערבות זה נחתם אגב הקצאת מסגרת אשראי לחשבון, בסך 700,000 ₪ (נספח ג' לתצהיר קסוטו).
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
