ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
24680-04-11
23/02/2015
|
בפני השופטת:
רונית פינצ'וק אלט
|
- נגד - |
התובע:
דן בלומנפלד עו"ד שקד דדוש
|
הנתבעים:
1. אופירה אסייג 2. אייל ברקוביץ 3. נכסי רדיו ללא הפסקה 2000 בע"מ
עו"ד שי אליאס
|
פסק דין |
לפני תביעה כספית על סך 150,000 ₪ בגין לשון הרע על פי חוק איסור לשון הרע תשכ"ה-1965 (להלן: "החוק") שהוציאו הנתבעים אודות התובע, לטענתו.
א. רקע עובדתי.
1.התובע, יליד 1994, תלמיד תיכון בכתה י"א במועד הרלבנטי לתביעה שימש כשופט במשחקי כדורגל בליגת נוער וילדים ארצית לאחר שעבר קורס שופטי כדורגל במכון וינגייט.
2.ביום 3.10.10 בסביבות השעה 18:00 שודרה תכנית רדיו "תכנית ספורט" (להלן: "התוכנית") ברשת "רדיו ללא הפסקה 103 FM". במסגרת התכנית התייחסות הנתבעים 1 ו- 2 (להלן: "הנתבע" ו"הנתבעת" בהתאמה) למשחק כדורגל מיום 1.10.10 בין מכבי הרצליה לבין מועדון הכדורגל נשר, בו שפט התובע.
ב. טענות התובע.
1.התובע טוען כי שפט בעשרות משחקי כדורגל מבלי שקיבל תלונה כלשהי, הן בפן המקצועי והן בפן האישי. לטענתו, במסגרת התכנית השתלחו בו הנתבעים ללא רסן ואמרו את הדברים הבאים:
"אופירה אסייג: ואז מה עשית?
אייל ברקוביץ: ואז אני לא, שני המאמנים ביקשו הפסקת מים, אמרו הילדים מתמוטטים, די הילדים... וכמה דקות הם צורחים לו שני המאמנים בשני הקווים תן להם הפסקת מים, זה כבר היה הסוף של המשחק והילדים כבר היו גמורים, התחילו לפול מהרגליים. תן להם. לא, הוא החליט הוא לא נותן. עכשיו מדובר בילד בן 16 או 17 או 18 גג.
אופירה אסייג: מדובר בשני שופטים הזוים צריך לומר.
אייל ברקוביץ: ילדים, ילדים.
אופירה אסייג: עידן בלומנפלד וגרמה אלחי.
אייל ברקוביץ: אופירה, כל השופטים במשחקים האלה זה ילדים.
אופירה אסייג: כן, כן, כן.
אייל ברקוביץ: בכיתות י"א-י"ב , שאין להם מושג בכדורגל, תסלחי לי, אין להם מושג בכדורגל, הם ילדים הזוים, ילדים מתוסכלים, ילדים, אני אומר לך את האמת, אני לא רוצה להגיד את זה, ילדים שלא מקבלים תשומת לב ובאים לקבל תשומת לב במגרשים והם מוציאים את התסכול שלהם על הילדים הקטנים המסכנים האלה שבסך הכל מה ביקשנו? מים, מים לילדים.
....