- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 24536-01-14 ספארקס ואח' נ' אפסילון ניהול שיקום נזקי אש ומים בע"מ ואח'
|
ת"א בית משפט השלום רמלה |
24536-01-14
30.4.2015 |
|
בפני השופט: זכריה ימיני |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: וילי ספארקס |
נתבעים: 1. אפסילון ניהול שיקום נזקי אש ומים בע"מ 2. אראל בניה ושיקום נזקים |
| החלטה | |
השאלה העומדת לדיון היא האם הוראות סעיף 86 לפקודת הנזיקין חלות על נזקי רכוש לאחר שהמבטחת של התובע שילמה לו תגמולי ביטוח.
כללי:
בעלי הדין:
1.התובע תושב ישראל ומתגורר בביתו ברחוב ה**** .
2.הנתבעים עוסקים בעבודות שיקום של מבנים ובשיפוצים.
מקרה הביטוח:
3.התובע ביטח ביתו בביטוח מבנה ב"כלל חברה לביטוח בע"מ" (להלן-"המבטחת"). הביטוח כלל ביטוח כנגד נזקי מים. בביתו של התובע אירע מקרה ביטוח של נזקי מים, והנתבעים ביצעו תיקונים בביתו של התובע, אשר לטענתו היו לקויים. התובע קיבל מאת המבטחת תגמולי ביטוח בגין מקרה הביטוח והנזקים שנגרמו לביתו. לאחר קבלת תגמולי הביטוח הגיש התובע כנגד הנתבעים תביעה על מלוא נזקיו, למרות שקיבל תגמולי ביטוח מאת חברת הביטוח.
השאלה העומדת לדיון:
4.בתחילת קדם המשפט עלתה השאלה כיצד יכול התובע להגיש תביעתו כנגד הנתבעים לאחר שקיבל את תגמולי הביטוח מהמבטחת, לאחר שזכות התביעה עברה למבטחת על פי סעיף 62 לחוק חוזה הביטוח, תשמ"א-1981 (להלן-"חוק חוזה הביטוח") הקובע את זכות הסוברוגציה של זכות התביעה למבטח ששילם תגמולי ביטול למבוטח.
הצדדים הגישו סיכומים בשאלה זו.
טענות הצדדים:
5.טוען התובע בסיכומיו כי במסגרת התביעה ישנם נזקים אשר נגרמו לו והוא לא קיבל בגינם פיצויים מאת המבטחת. ולעניין זכות התביעה מפנה התובע לסעיף 86 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] (להלן-"פקודת הנזיקין") ולפסקי הדין בתיק אז' 22776-12-09 (מחוזי חיפה) מגדל מקפת קרנות פנסי וקופות גמל בע"מ נ. המאגר הישראלי לביטוחי רכב בע"מ (פורסם בנבו, 27.3.11); ד"נ 24/81 יעקב חונוביץ נ. אאידה כהן, פ"ד לח(1) 413; רע"א 7946/09 מקפת החדשה ניהול קרנות פנסיה ותגמולים נ. יעל אנוך (פורסם בנבו, 29.2.12). כל פסקי הדין אליהם הפנתה ב"כ התובע דנים בנזקי גוף ולא בנזקי רכוש.
6.טוענים הנתבעים בסיכומיהם כי בפסיקת בית המשפט העליון נקבע כי סעיף 86 לפקודת הנזיקין חל אך ורק על נזקי גוף ולא על נזקי רכוש. ב"כ הנתבעים הפנו, בין היתר, ל-ע"א 682/69 דוד חמודוט נ. אלכסנדר ואסתר שפירא, פ"ד כד(1) 686 (9.6.1970) (להלן-"פס"ד חמודוט"); ע"א 108/80 אחים בכור בע"מ נ. אשר בן חוטה, פ"ד לו(1) 383 25.1.1982) (להלן-"פס"ד אחים בכור"); ע"א 5/87 דוד ליפשיץ נ. שושנה לוי, פ"ד מב(2) 177 14.6.1988) (להלן-"פס"ד ליפשיץ").
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
