ת"א
בית משפט השלום חיפה
|
24325-06-17
11/01/2018
|
בפני סגנית הנשיא :
אילת דגן
|
- נגד - |
התובעת:
פלונית עו"ד טארק חורי
|
הנתבעת:
עיריית חיפה עו"ד בלזר
|
פסק דין |
1.התובעת, ילידת 1955, עותרת לחייב את הנתבעת בנזקי גוף שנגרמו לה כתוצאה מנפילה בשל אבן שבורה ברחבה שברח' הנביאים בחיפה, ביום 3.8.16.
2.לטענת התובעת, לאחר הנפילה שארעה בשעה 17:00 או סמוך לכך, פנתה בשעות הלילה לקבלת טיפול רפואי בבית-חולים בנצרת, שם אובחן שבר בגליל מקורב באצבע חמישית ביד שמאל. היא טופלה בגבס ושוחררה. ביום 25.8.16 הוסר הגבס ונכתב שקיימת רגישות מקומית למישוש, ללא רוטציה או סטיה בכיפוף האצבע, ללא חסר נוירווסקולרי, בצילום נמצאה עמדה שמורה וסימני חיבור.
התובעת לא טוענת לנכות ואין אף טענה על הפסדי שכר.
3.הנתבעת מכחישה את עצם הארוע. לטענתה, לא התקבל כל דיווח על תאונה ועל מפגע כלשהו במקום הנטען. עוד היא טוענת, כי לאחר שהוגשה התביעה, נבדק המקום כולו, ולא נמצא כל מפגע. ודוק, מדובר ברחבה שרוצפה בשנים האחרונות ולא נמצא בה כל פגם, גם לאחר בדיקה מדוקדקת.
מכל מקום ואם קיימת מהמורה כלשהי, אין מדובר ברשלנות, שכן לא הייתה ידיעה לרשות המקומית בדבר אותה מהמורה נטענת, וממילא לא ניתן לצפות שכל המדרכות יהיו משטח סטרילי. לחילופין ואם תקבע אחריות, טוענת הנתבעת כי יש להשית אשם תורם בשיעור גבוה על התובעת שמחויבת להסתכל לאן היא הולכת, וזאת בשים לב לכך שמדובר במקום פתוח, מואר, והתאונה ארעה לפי הטענה באור יום.
מבחינת הנזק, לטענתה אין מקום לכל פיצוי, למעט כאב וסבל, שכן לאור אופי הפגיעה לא נזקקה התובעת לעזרה כלשהי בפועל, ואין הצדקה לעזרה כזו. כך גם לגבי הוצאות.
4.הצדדים הסכימו לקבל פסק דין על דרך הפשרה לפי סעיף 79א לחוק בתי המשפט.
5.לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, במסמכים ובתמונות שצורפו, ולאחר ששקללתי את הבעייתיות בשאלת האחריות/אשם תורם, מצאתי להעמיד את הסכום הראוי לפיצוי על סך 12,000 ₪.
6.אשר על כן, אני מקבלת את התביעה ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת 12,000 ₪.
הנתבעת תשא בשכ"ט עו"ד בסך כולל של 2,457 ₪ ותשפה את התובעת באגרה ששולמה עם פתיחת התיק. ניתן פטור מיתרת אגרה.
ניתן היום, כ"ד טבת תשע"ח, 11 ינואר 2018, בהעדר הצדדים.