ת"א 24259-08-16 בלוי ואח' נ' זיו ישראל בע"מ
|
ת"א בית משפט השלום באר שבע |
24259-08-16
6.12.2016 |
|
בפני השופטת: רחלי טיקטין עדולם |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: 1. שמשון בלוי 2. אסתי בלוי |
נתבעת: זיו ישראל בע"מ |
| החלטה | |
-
לתיק הוגשה חוות דעת מטעם התובעים ערוכה על ידי המהנדס מר אליעזר גוכמן. הנתבעת לא הגישה חוות דעת נגדית.
-
לאחר ששמעתי את עמדת הצדדים בעניין מינוי מומחה בתיק זה אני מורה על מינוי של מהנדס הבניין מר מרדכי בס, מאסטר בהנדסה אזרחית, מ.ב.ס הנדסה ובניין בע"מ, 03-5351143 טלפון, 5326720 פקס, 054-6804805 נייד, רח' יפה לייב 14 רמת גן 52622.
-
המומחה יקבל מב"כ הצדדים את כל כתבי הטענות על נספחיהם, לרבות חוות דעת המומחה מטעם התובעים.
-
המומחה יבקר בדירה בתיאום עם ב"כ הצדדים, יעבור על פרטי הליקויים ויקבע מהם הליקויים, אם בכלל, המצויים בדירה. המומחה יאפשר לצדדים, לבאי כוחם ואף למומחים מטעמם להיות נוכחים בעת ביקורו בדירה. המומחה יבחין בין ליקויים הניתנים לתיקון באופן סביר לבין כאלה שאינם ניתנים לתיקון.
עוד יקבע המומחה מהי הערכת הזמן הסבירה לביצוע תיקון הליקויים ולצד כל פריט ירשום את עלות התיקון לנתבעת וכן את עלות התיקון שיהיה על התובעים לשלם לקבלן מזדמן מטעמם.
-
על המומחה להתייחס בחוות דעתו לתיקון/תיקונים שביצע הקבלן, ככל שביצע, ולציין מהות התיקון/התיקונים והאם התיקון/תיקונים היה כזה שפתר את הליקוי/הליקויים.
-
הנתבעת טוענת בתיק זה כי התובע הוא שיפוצניק בעצמו וביצע חלק מהעבודות וההתקנות בכוחות עצמו.
ככל שליקוי מסוים בחוות דעת התובעים מתייחס לעבודות שביצע התובע בעצמו אין מקום להתייחס לאותו ליקוי בחוות הדעת.
ככל ויש ויכוח בין התובע לבין הנתבעת בשאלה האם הליקוי קשור/לא קשור לעבודות שביצע התובע בעצמו, על המומחה מטעם בית המשפט להתייחס בחוות הדעת לאותו ליקוי, וכן עליו לציין עמדתו המקצועית - ככל שיש כזו רלוונטית – באשר למחלוקת בין הצדדים בנוגע לזהות מבצע העבודות.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|