מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"א 24002-08-16 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 24002-08-16

תאריך פרסום : 16/05/2017 | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום ראשון לציון
24002-08-16
08/05/2017
בפני השופט:
ד''ר גיא שני

- נגד -
המבקש:
פלוני
המשיבה:
הפניקס חברה לביטוח בע"מ
החלטה

1.לפניי בקשה מטעם התובע למינוי מומחה בתחום הנוירולוגיה, זאת במסגרת תביעה לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975. הנתבעת מתנגדת לבקשה.

2.עיינתי בטענות הצדדים. על פניו, ישנם סימני שאלה באשר להצדקה למנות מומחה בתחום הנוירולוגי. כך, ממצאי בדיקת ה- EMG והתלונות לגבי רדימות והקרנה זכו לכאורה להתייחסות של המומחה בתחום האורטופדי, ולגבי הנושא של כאבי ראש וסחרחורות – אין לו ביטוי של-ממש בתיעוד הרפואי, אם כי התובע השמיע תלונות בעניין זה לפני המומחה בתחום האורטופדי. עוד יוער, כי המומחה בתחום האורטופדי מצא שלא ליתן המלצה לכאן או לכאן בכל הנוגע לצורך במינוי מומחה נוירולוג, תוך שציין כי ההחלטה בעניין זה "אינה תלויה בפגיעה בעצבים פריפריים אלא בקיומם או בהיעדרם של תסמינים מרכזיים כגון כאבי ראש, סחרחורות וכד'".

למרות הספקות, מצאתי כי לאור מכלול התיעוד הרפואי והתייחסותו של המומחה האורטופד, אין מקום לחסום את התובע - הטוען לנכות נוירולוגית הנפרדת מהנכות שנקבעה בתחום האורטופדי. נזכיר, כי בכגון דא נוהגת גישה ליבראלית, זאת משום שהדרך היחידה להוכחת טענות בעניין שברפואה במסגרת תביעה לפי חוק הפיצויים היא מינוי מומחה מטעם בית המשפט, וממילא דחיית בקשה למינוי כזה יש בה כדי לסגור את הדרך להוכיח את קיומה של נכות עקב התאונה. בה-בעת, מצאתי בנסיבות העניין כי יש מקום להשית על התובע – כמימון ביניים – מחצית מעלות שכרו של המומחה.

3.לפיכך, אני מורה על מינויה של ד"ר עידית ורבר כמומחה רפואי.

4.המומחה מתבקש לבדוק את התובע ולעיין בחומר שיעבירו לידיו באי-כוח הצדדים, ולקבוע אם נותרה לתובע נכות זמנית ו/או צמיתה, לרבות את שיעור הנכות בעקבות תאונת הדרכים נשוא כתב התביעה וכתוצאה ממנה.

5.באי כוח הצדדים יעבירו למומחה את כל המסמכים הרפואיים המצויים בידם הנוגעים לטיפול הרפואי שניתן לתובע ולבדיקות שנבדק לצורך אותו טיפול, למעט חוות דעת רפואיות, וזאת תוך 30 ימים מהיום.

6.בשכר טרחת המומחה יישאו, בשלב זה, שני הצדדים בחלקים שווים, והוא ישולם ישירות על-פי חשבונית שתומצא על-ידי המומחה.

7.המומחה מתבקש ליתן את חוות-דעתו תוך 45 ימים ממועד הבדיקה ובכפוף לתשלום שכר הטרחה. עותק מחוות-הדעת יועבר לבית המשפט ולבאי כוח הצדדים.

8.על מינוי זה יחולו הוראות חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975 ותקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים), התשמ"ז-1986.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ