חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 2355-12-13

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית המשפט המחוזי ירושלים
2355-12-13
5.1.2017
בפני השופט:
רפאל יעקובי

- נגד -
התובע:
ניר פיטוסי
עו"ד אריה תוסייה-כהן
הנתבעים:
1. כפיר נחמד
2. ינון רז שניהם

עו"ד בנימין חורף
פסק דין
 

א. התביעה וההליכים שבעקבותיה

1.עניינו של פסק דין זה בתביעה שבפתיח לה צוין: "מהות התביעה: הסרת קיפוח, מִרמה ועושק בעל מניות המיעוט בחברה, לפי סעיף 191 לחוק החברות, תשנ"ט-1999".

 

2.החברה שבה מדובר היא: "כ.י.נ. ניהול מסעדות בע"מ" (להלן: החברה), אשר הוקמה ע"י התובע ושני הנתבעים ב-5.3.13 לצורך תפעול וניהול מסעדות לאוכל יפני ומזרח אסייתי בירושלים והם מנהליה ובעלי המניות בה בחלקים שווים.

 

3.החברה קיבלה זיכיון מחברת "הסושיה בע"מ" להפעלת שתי מסעדות בירושלים והפעילה שני סניפים של מסעדה שכונתה "פרנג'ליקו": האחד, בשכונת בית הכרם והשני ברחוב הלל שבמרכז העיר.

 

4.התובע טוען בכתב התביעה כי הודר מן החברה וקופח ע"י הנתבעים וכי לאחר שמאמציו להסיר את הקיפוח ולהסדיר את הנחוץ ללא צורך בהגשת תביעה לא צלחו, לא היה מנוס מהגשת התביעה דנן.

 

5.התובע עותר (בסעיף 34 לכתב התביעה) לסעדים הבאים:

"א. הצהרה כי התובע קופח ע"י הנתבעים כבעל מניות מיעוט בחברה.

ב.הצהרה בדבר אי כשירותם של הנתבעים לשמש כנושאי משרה בחברה, עקב הפרתם את חובת האמונים כלפי החברה.

ג.העברת כל המסמכים הקשורים בחברה לידי התובע, לרבות המסמכים המבוקשים במכתבו אל הנתבעים מיום 17.10.2013, פירוט כל התקבולים התשלומים והעברות הכספים שבוצעו בחברה מיום היווסדה, והכל נתמך בתצהיר המאשר את נכונותם.

 

 ד.שיפוי חלוקת הרווח אל התובע, כך שהתובע יקבל מידי הנתבעים את חלקו מבין הכספים שנמשכו בידי הנתבעים אל כיסם, כאילו בוצעה חלוקת מותרת. סעד זה מתייחס לריפוא תחלואי הקיפוח שבעבר.

ה.מינוי כונס לנכסי החברה על מנת שינהלה באופן שוויוני ללא קיפוח, אשר יתפוס את רכוש החברה, ספריה וכל הציוד שלה, ויידע להפעיל אותם כדי למנוע עושק המיעוט, תוך חיוב הנתבעים בהוצאות שכר הכונס.

ו.לחלופי תתי סעיפים ד' ו-ה', חיוב הנתבעים לרכוש את חלקו של התובע בחברה, ע"פ שווייה ביום פיטורי התובע, בתוספת שכלול הסכום שנמשך מהחברה ע"י מי מהנתבעים שלא כדין, ע"פ הערכת שווי שיבצע מומחה להעברת התובע, שווים של שני הסניפים הינו כארבעה מיליון ש"ח".

 

6.הנתבעים טוענים בכתב הגנתם כי התביעה הוגשה כאמצעי לחץ עליהם לרכוש את חלקו של התובע במחיר מופקע.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>