- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 23539-05-10
|
ת"א בית המשפט המחוזי באר שבע |
23539-05-10
24.12.2018 |
|
בפני השופט: גד גדעון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשת: ש. כהן הנדסה בע"מ |
המשיבה: ח.פ.א - חב' העירונית לפיתוח אשדוד עו"ד ר.רוזנברג |
| החלטה | |
|
זוהי החלטה בבקשת המבקשת (התובעת והנתבעת שכנגד), לחייב את המשיבה (הנתבעת והתובעת שכנגד), להשיב למבקשת את הערבות הבנקאית שמסרה לה המבקשת, להבטחת מילוי התחייבויותיה של המבקשת כלפי המשיבה, במסגרת חוזה לביצוע עבודות קבלניות שנכרת בין הצדדים.
יצויין, כי ההליך העיקרי עומד לפני סיומו, כאשר תמה שמיעת ראיות הצדדים, ואף הוגשו סיכומי טענות, וכפי שנאמר בהחלטה קודמת, פסק הדין צפוי להינתן בשבועות הקרובים.
הערבות שבה מדובר הינה ערבות בנקאית אוטונומית על סך 467,214 ₪, אשר הוצאה על ידי בנק דיסקונט לטובת המשיבה, בהתאם להסכמת הצדדים, אשר פורטה בפרוטוקול ישיבה שהתקיימה בפני כבוד השופטת נ.נצר ביום 22.03.11. קדמה לכך פקיעתה של ערבות בנקאית אוטונומית אותה מסרה המבקשת למשיבה, במסגרת החוזה שנכרת בין הצדדים, והמכרז שקדם לו. יצויין, כי בהמשך פעלה המשיבה לחילוט הערבות ובית המשפט נעתר לבקשתה של המבקשת להורות על להשבת המצב על כנו, וקימומה של הערבות מחדש (החלטות כב' השופטת נ.נצר מיום 19.12.12 ו- 31.12.12), ובעקבות החלטות אלה, הוצאה הערבות הבנקאית מושא הבקשה דנא.
במסגרת ההסדר הדיוני האמור מיום 22.3.11, הסכימו הצדדים בין היתר, על מינוי מומחה מטעם בית המשפט לתיעוד מצב הפרוייקט באותו שלב, על מסירת המבנים שבנתה המבקשת, כנגד היתרה שנותרה לתשלום על פי חשבונות חלקיים שאושרו, וכנגד "...המצאת ערבות בנקאית, אוטונומית, בלתי מותנית ובלתי קצובה בזמן על פי הנוסח הכלול בהסכם שבין הצדדים כאשר סכום הערבות יעמוד על 467,214 ₪. הערבות תהיה לטובת החברה העירונית לפיתוח אשדוד ונוסחה יאפשר מימושה לטובת המוטב הנקוב בה אם וכאשר יקבע בית משפט מוסמך חבותה ואחריותה של התובעת לפיצוי בגין פיגורים, איחור בהשלמת העבודות, הכל בזיקה ובהקשר להסכם שנחתם בין הצדדים מושא הליך זה".
על אף ההסכמה האמורה, בדבר המצאת ערבות אוטונומית בלתי קצובה בזמן, הוצאה ערבות שתוקפה הוגבל ל- 5 שנים והיא צפויה לפקוע ביום 31.12.17.
ביום 4.12.17 פנה מנכ"ל המשיבה אל המבקשת וביקש להאריך את תוקף הערבות, תוך התראה כי אם לא יעשה הדבר, תיאלץ המשיבה לבקש מן הבנק לחלטה.
בעקבות זאת, הוגשה הבקשה דנא, אשר במסגרתה פירטה המבקשת טענות רבות בדבר התנהגות המשיבה בחוסר תום לב ועד כדי תרמית, בשלב שקדם להגשת התביעה, ובמהלך ההתדיינות בין הצדדים במסגרת התובענות ההדדיות ביניהן. המבקשת טענה בין היתר, להתנהגות פלילית של מי מבעלי התפקידים במשיבה, לרבות זיוף ומתן שוחד למומחה מטעם בית המשפט. המבקשת טענה, כי מימוש הערבות הבנקאית יגרום לה נזק עצום, ואילו קבלת הבקשה אינה צפויה לגרום נזק כלשהו למשיבה.
במסגרת תשובתה מהיום – 24.12.17, לתשובת המשיבה לבקשה, טענה עוד, בין היתר, כי ההוצאות הנדרשות לצורך הארכת תוקף ערבות מגיעות כדי 58,532 ₪, וכי מטרתה היחידה של המשיבה בעמידתה על דרישתה לחידוש הערבות או חילוטה, הינה פגיעה במבקשת.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
