ת"א 2306-11-12 נוהד השקעות בע"מ נ' רוטמן

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום ירושלים
2306-11-12
1.1.2016
בפני השופטת:
מרים קסלסי

- נגד -
התובעת:
נוהד השקעות בע"מ
עו"ד אלון אופנר
הנתבעת:
לימור רוטמן
עו"ד יעקב שבת
פסק דין
 

מבוא

  1. בפני תביעה כספית על סך 109,905 ₪ (קרן), המבוססת על שלושה שיקים שנחזים להיות משוכים וחתומים על ידי הנתבעת ואשר הוחזרו על ידי הבנק מהסיבה א.כ.מ. (אין כיסוי מספיק) ואלה השיקים:

    שיק אחד על סך 20,000 ₪ משוך ליום11/8/12

    שיק שני ע"ס 59,948 ש"ח ז.פ. 10.8.12 ושיק שלישי ע"ס 29,957 ₪ ז.פ. 25.8.12.

     

    הרקע העסקי

  2. התובעת היא חברה סיטונית המספקת סחורות לחנויות מכולת, לרבות "מינימרקט לימור" במעלה אדומים. המינימרקט שייך לשאול יצחקיאן, הוא ניהל אותו קודם לכן בשם "מניום דגנים בע"מ", בתקופה הרלוונטית לתביעה זו הועבר תיק עוסק מורשה וחשבון הבנק על שם הנתבעת שעבדה בעסק.

    לאחר פחות משנה פרשה הנתבעת ויצחקיאן חזר וניהל הסופרמרקט, הפעם תחת השם "שאולזול נכסים והשקעות בע"מ" (פרו' מיום 16/12/12 עמ' 2 ש' 28)

     

  3. בתווך בין התובעת לבין המינימרקט פעל סוכן מכירות בשם אורן נידם, אשר הנתבעת ויצחקיאן הכירו שנים קודם לכן. ("ש.ת. עבדתי עם לימור שנתיים וחצי. את שאול אני מכיר 14 שנה. אני גר במעלה אדומים, היה לשאול עסק במעלה אדומים וכשעבדתי במי עדן הייתי גם סוכן שלו" (עדות אורן נידם בפרו' מיום 16/12/12 עמ' 7 ש' 15-16).

     

  4. בעסקאות נשוא השיקים שחזרו ובעסקאות אחרות, אורן נידם הועסק כסוכן מכירות של התובעת, אולם כעבור תקופה קצרה פוטר והוחשד כי גנב מהתובעת סחורה בשווי 1,300,000 ₪. מנהל התובעת-אייל גור הסביר בעדותו כיצד פעל אורן נידם:

    "המעילה הייתה בשתי דרכים עיקריות שלו, דרך אחת הוא באמת יצר לקוחות פיקטיביים, החשבונית הייתה תקינה ושילמנו אפילו את המע"מ, אפילו שהיו לנו צילומי תעודות זהות ונפתחו כרטיסי לקוח והכול היה תקין, ואז הוצאנו חשבוניות שהיו תקינות לחלוטין והוא לקח את הסחורה וסיפק לעצמו. דרך שניה, הוא עשה דילים עם כל מיני לקוחות קיימים, הוא רצה לעזור לחברים שלו, זה דופק את הלקוח, הוא היה עושה כל מיני דברים, אמר לי לספק סחורה והאדם בכלל לא קיים ולא הזמין את הסחורה. את המחיר אנחנו קבענו.

    ש.כ.ה. באיזה דרך נוספת הוא עשה דילים.

    ת. הוא פשוט גנב סחורה מתוך המחסן בלי קשר להנהלת החשבונות.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה רכישת מנוי

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>