- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 22586-08-15
|
ת"א בית משפט השלום חיפה |
22586-08-15
21.10.2015 |
|
בפני השופט: אהרון שדה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: נורית לביא |
נתבעים: חברת החשמל לישראל בעמ |
| פסק דין | |
|
לפני תביעה למתן צו כנגד הנתבעת-חברת החשמל לישראל, שלא לנתק את התובעת מאספקת החשמל נוכח חובות המיוחסים לה.
התביעה הוגשה בפטור מאגרה ובצירוף בקשה למתן סעד זמני. בו ביום ניתן צו זמני המורה על חיבורה של התובעת לאספקת החשמל וזאת בתנאי שהתובעת תשלם את החוב השוטף מיום מתן הצו והלאה (החלטה מיום 11.8.15).
כמוכן נקבע התיק כולו לדיון שכן יש זהות מוחלטת בין הבקשה למתן סעד זמני ולבין התביעה.
התובעת התייצבה לדיון עם בן זוגה לשעבר ואבי 4 מילדיה, התקיים דיון לא פורמלי ארוך מאד בו נעשו מאמצים של ממש למצוא פתרון מאוזן ברם הדבר לא צלח נוכח עמדה תמוהה למדי מצד התובעת ובן זוגה אשר סירבו בתוקף להתקין מת"מ (מונה תשלום מראש) שלו יתרונות רבים ומעבר ליכולת לשלוט בחשבון החשמל הוא גם חוסך בעלויות כמו ניתוק וחיבור, נותן התראה על סיום היתרה שנרכשה ומאפשר הקצבת חירום נוספת בערך של 50 ₪.
מדובר בתובעת המצויה בקשיים הן כלכליים, הן אישיים והן בריאותיים, נראה כי איננה מסוגלת באמת לכלכל את צעדיה והיא ובן זוגה לשעבר סומכים ידם על תקוות והבטחות ברם מהדו שיח הארוך שהתקיים, לא ברור כיצד יהפכו את תקוותיהם למציאות ולדרך פעולה אפקטיבית וקבועה.
בזהירות הראויה, אינני סבור כי התובעת מצויה במצב בו היא יכולה לסרב להצעת המת"מ ולהציב תנאים כאלו או אחרים ברם היא תקבל את האפשרות ליטול אחריות ולהתמודד עם הנובע מעמדתה.
לתובעת 4 ילדים מהם בת עם צרכים מיוחדים, התובעת עצמה סובלת מסוכרת קשה ומצויה כיום בהיריון בסיכון גבוה עם ילד חמישי. מהתרשמותי, איננה מסוגלת לעמוד בהוצאות השוטפות וספק אם ממצה את כל הזכויות המגיעות לה. בן זוגה לשעבר עשה רושם של אדם הרוצה לעזור ברם אין חולק כי בפועל איננו עוזר שכן כיום הוא מחוץ למעגל העבודה אך הוא מקווה לחזור ולהתפרנס וכפועל יוצא לסייע לתובעת.
לתובעת חוב עבר העולה על 7000 שח, הסיכוי לשלמו קלוש אלא אם כן ייפרס בתשלומים חודשיים נמוכים מאד, התובעת לא הצליחה להציע שום סכום ושום הסדר שהוא מעבר למילים, תקוות ושאיפות בעלי תוכן כללי ואפילו את התשלום השוטף מאז מתן הצו הזמני ועד היום, לא שילמה והגם שמועד תשלום הקצבה מביטוח לאומי נעשה לפני שני עבודה בלבד (יום ד' 28.10.15) כבר היום, יום א' 1.11.15 לא הייתה היא מסוגלת להציע ולו שקל לתשלומו.
התובעת "הבטיחה" שתצמצם את הוצאותיה ואת צריכת החשמל, הגם שאינני רואה איך זה קורה נוכח לידתו הצפויה של תינוק נוסף, הרי בשל מצבה הקשה ויותר מכך, היות ובביתה מתגוררים עוד 4 ילדים, יש לנהוג בסלחנות המרבית אשר לא תהווה פגיעה ישירה בזכויות הנתבעת.
יובהר, אין בית המשפט יכול לפטור את התובעת מתשלום חשמל, אין בית המשפט יכול לוותר למחול לתובעת על החובות שנוצרו ואין בדין טענת הגנה כנגד חוב כגון "אין לי כסף לשלם".
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
