תורג'מן ואח' נ' יוסי אברהמי עבודות הנדסה אזרחית בע"מ

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
21980-06-18
3.8.2023
בפני השופט הבכיר:
אהוד שוורץ

- נגד -
תובעים:
1. ארנון תורג'מן
2. פלורה תורג'מן

עו"ד סלבה פיקוס
נתבעת:
יוסי אברהמי עבודות הנדסה אזרחית בע"מ
עו"ד אמיר שפיצר
פסק דין
 

 

זו תביעה כספית ע"ס 413,500 ₪ , פיצוי בשל ליקויי בניה , ירידת ערך ועוגמת נפש.

 

התובעים התקשרו עם הנתבעת בהסכם מכר מיום 6.8.2013 , לרכישת דירה ברחוב חמדה 1/54 בחיפה. לטענתם שילמו בהתאם למוסכם את סך תמורת הדירה ואת שכ"ט עו"ד מטעם המוכרת/הנתבעת. נטען כי קיבלו את החזקה בדירה ביום 22.5.17.

 

לטענת התובעים, בחרו בדירה הספציפית, על סמך הבטחות הנתבעת, כי הדירה תהיה בעלת מרפסת מקורה בשטח מסוים. אולם, לאחר שהתקבל היתר הבניה, גילו בעת חתימה על המפרט, בשנית, כי שטח המרפסת הוקטן, והקירוי כפי שהובטח בוטל.

נטען כי לאחר הגילוי, פנו לנתבעת לבירור העניין, וזו השיבה כי נפלה טעות, וכי תפעל לתיקון. אולם, לא נעשה דבר. התובעים חזרו ופנו לנתבעת, אך הנתבעת המשיכה בטענתה כי נפלה טעות ושתפעל לתיקונה. נטען כי בעת קבלת החזקה, גילו כי לא מדובר בטעות, המרפסת הוקטנה, ולא נעשה קירוי למרפסת כפי שהובטח, בנוסף חלף הזמן בו ניתן היה לבטל את ההסכם.

נטען כי התובעים זכאים לפיצוי בשל הפרה יסודית של ההסכם, וכן פיצוי בגין ירידת ערך ובשל הקטנת המרפסת וחוסר קירוי המרפסת, ובהתאם לחוו"ד שמאי, בסך 290,000 ₪.

 

נטען להתנהלות חסרת תום לב, באשר הנתבעת הטעתה את התובעים וגרמה להם להאמין כי יקבלו את הדירה כפי שהבטיחה , בנוסף הנתבעת התעשרה על חשבון התובעים, ע"י הקטנת שטח המרפסת בדירת התובעים, והורדת הקירוי. בכך יכלה הנתבעת לשפר דירות אחרות ולבנות יחידות דיור נוספות.

 

נטען כי הנתבעת הוליכה שולל את התובעים, שעה שחזרה וטענה כי מדובר בטעות ושתפעל לתקנה.

התובעים טוענים כי השקיעו כספים ומאמצים רבים ברכישת הדירה, השתמשו בפיקדונות וחסכונות, ואף מכרו את דירתם הקודמת. התובעים סמכו על הנתבעת, הידועה כחברה ותיקה, שלא תרמה אותם, שעה שהנתבעת ידעה כבר בעת עריכת ההסכם, כי לא תוכל לספק לתובעים את הדירה, בהתאם להבטחותיה. עוד נטען, כי התובעים הוחתמו על המפרט השני, על מנת שיוותרו על כל טענה בקשר לאי התאמה, וכי מדובר בוויתור שאינו תקף עפ"י חוק המכר (דירות).

 

נטען כי הסכם המכר מהווה חוזה אחיד, בעל תנאים מקפחים, ממנו עולה ויתור גורף של התובעים על כל סעד, פרט לעצם התיקון, ועל כן דינם להתבטל. בנוסף, הפרת הסכם, ותשלום פיצוי עומד רק על הפרה ע"י הרוכש, דבר המעיד על אי שוויון קיצוני במערך הכוחות בין הצדדים, בעת עריכת ההסכם. לטענת התובעים הסכימו לחתימה, אולם האמינו שעוה"ד מטעם הנתבעת, תפעל גם לטובת התובעים, משכך לא נקבע פיצוי דומה בגין הפרה ע"י המוכרת/הנתבעת. לטענתם הפיצוי המוסכם והקבוע מראש אינו מידתי, בגין ראש נזק- הפרת החוזה, נדרש פיצוי בסך 50,000 ₪.

 

לטענת התובעים, לימים התגלו נזילות מים בדירת השכן, בשל היעדר איטום באזור המרפסת, דבר אשר גרם בין היתר לחדירת מים מתחת לרצפת דירת התובעים, משכך הנתבעת פרקה את הריצוף על מנת לאטום את החסר. נטען כי התובעים נאלצו לגור במשך תקופת העבודות, 3 חודשים, באתר בנייה, בדירה שאינה ראויה למגורים, בכך נמנעה הנאתם מהדירה החדשה. נדרש פיצוי בגין עגמת נפש בסך 70,000 ₪ .

 

נטען, כי עובר להגשת התביעה, ניסו לפתור את המחלוקות בדרכים נעימות, אולם הניסיון לא צלח.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>