- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 21959-12-12 נייגר נ' שפירא ואח'
|
ת"א בית משפט השלום כפר סבא |
21959-12-12
21.2.2016 |
|
בפני השופטת: רחל קרלינסקי-סגנית הנשיאה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע: יאיר נייגר |
הנתבעים: 1. צבי חיים שפירא 2. הילה סיגל שפירא |
| פסק דין | |
1.ליקוי בצנרת דירה שהתגלה לאחר מסירתה הוא נושא המחלוקת בתיק שלפני.
רקע
2.הצדדים התקשרו ביום 20.12.11 בחוזה מכר של דירה בת 5 חדרים ברחוב הגדוד העברי 1 ברעננה (להלן: "הדירה") לאחר שהתובע ואמו התעניינו ברכישתה אצל מתווך.
3.עובר לרכישה ניהל התובע יחד עם אמו ואחרים כ-6 מפגשים בדירה שהייתה ריקה, שרק בחלקם נכחו הנתבעים. מצגי האחרונים כמוכרי הדירה שנויים במחלוקת שעיקרה -מידת הגילוי מצדם של בעיות רטיבות שהיו קיימות, אם בכלל בדירה. עם זאת, אין חולק כי מצב הדירה החיצוני היה סביר, לא הצביע על פגעי מים, הכלים הסניטריים היו כחדשים, לא ניכר דבר שיכול היה ליצור רושם אחר ולא תוארה ע"י הנתבעים בעיית רטיבות יסודית שקיימת, אם בכלל או הייתה קיימת בעבר בדירה.
4.התמורה שנקבעה בהסכם המכר עמדה על סך של 1,500,000 ₪ כשמידת התאמת התמורה הנ"ל לשווי הדירה במצבה, משמשת את הנתבעים כטענת הגנה מול טענות התובע באשר למצב הצנרת של הדירה, שעה שלדידם העניקו לתובע בעטיו הנחה משמעותית במחיר.
5.אין עוד חולק, כי כחצי שנה לפני עריכת הסכם המכר התלוננו דיירי הקומה שמתחת לדירת הנתבעים בפני האחרונים (להלן: "הדירה התחתונה") על רטיבות בדירתם וביום 12.5.11 ביקר בדירה שמאי מטעם מבטחם.
ביקור שני של השמאי הנ"ל התקיים ביום 12.7.11 שאז נוכח כי ברז המים הראשי של הדירה נסגר ע"י הנתבעים וכי חל שיפור במצב כתוצאה מכך.
6.על פי הסכם המכר, כנגד תשלומה המלא של תמורת המכר הייתה אמורה להתבצע מסירת החזקה. מועד מסירת החזקה שנוי במחלוקת לרבות השאלה באם היה בכך איחור, אולם אין חולק כי ככל שהיה איחור, הוא היה קצר ביותר ובעוד שהתובע טען כי בתחילת מרץ 2012 קיבל את החזקה בדירה טענו הנתבעים כי למרות שמלא התמורה שולם ב-4.2 המפתחות נמסרו לתובע ביום 20.2.12.
7.התובע ואמו (להלן: "גב' נייגר") החלו בשיפוץ הדירה במהלך חודש מרץ 12 לצרכיהם ונקטו בפעולות של החלפת מערכות צנרת המים והביוב. הצורך בהחלפה זו עוגן על ידם במצב צנרת הדירה לעומת גרסת הנתבעים כי השיפוץ תוכנן ע"י התובע מלכתחילה בהיקף נרחב כולל החלפת הצנרת.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
חזרה לתוצאות חיפוש >>
