חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 21881-08-15 משטרת ישראל נ' ג'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית המשפט המחוזי בירושלים
21881-08-15
10.4.2016
בפני השופט:
דניאל טפרברג

- נגד -
מבקשת/נתבעת :
משטרת ישראל
משיב/תובע:
ר.ג.
החלטה
 

 

לפני בקשת המבקשת (להלן – הנתבעת) להתיר לה שלא למסור לעיון המשיב (להלן – התובע( מסמכים, עד לשלב מאוחר של המשפט, שכן יש לטענתה חשש, שגילויים של המסמכים בשלב זה ישפיע על תוכן עדותו של התובע ויביא לשינוי גרסתו, ולפגיעה ביכולתה של הנתבעת להעמיד את גרסתו בחקירה נגדית. לטענת הנתבעת, דבר זה עלול לגרום לשיבוש ראיות באופן שיפגע בזכותה של הנתבעת להתגונן כדבעי.

 

התובע מתנגד לבקשה. לטענתו, אין יסוד לבקשה לפגוע בחובת גילוי המסמכים. ככל שבידי הנתבעת מסמכים שלא הוטל עליהם חיסיון, חובתה להעביר מסמכים אלה לידי התובע. עוד טען התובע, כי הנתבעת לא צרפה לבקשתה תצהיר לתמיכה בעובדות הנטענות, ודי בכך כדי לדחות את הבקשה.

 

ביום 7.3.16 הוריתי לנתבעת להמציא את המסמכים מושאי הבקשה לעיוני, במעטפה סגורה בהתאם לתקנה 119 לתקנות סדר הדין האזרחי. ביום 28.3.16 הוגשו המסמכים לעיון ביהמ"ש, מבלי שנסרקו לנט המשפט.

 

לאחר שעיינתי בבקשה, בתגובה ובמסמכים שדחיית גילויים מבוקש, הגעתי לכלל מסקנה שיש להעתר לבקשה.

 

המדובר במסמכים ובראיות המתייחסים ללב המחלוקת העובדתית מושא התביעה. אכן קיים חשש ממשי לכך שגילויים של המסמכים שהוצגו בשלב זה של ההליך יאפשר לתובע לשנות / להתאים את גרסתו ובאופן כזה תיפגע יכולתו של ביהמ"ש להגיע לחקר האמת ולעשיית צדק. נראה לביהמ"ש כי מקרה זה הוא מקרה ראוי שבו יש לאפשר סטייה מהכלל בדבר גילוי ועיון בעתו. ראה:

רע"א 4249/88 שמעון סוויסה נ' הכשרת הישוב פד"י נ"ה (1) 515.

רע"א 9288/07 גאזי איוב נ' שפיגל צבי (פורסם במאגרים, ניתן ביום 7.11.07)

 

מדובר בהחלטה דיונית מובהקת הניתנת לשיקול דעתו של מותב זה המברר את הסכסוך.

 

באיזון שבין הצורך ב"משחק בקלפים גלויים" לבין הצורך להגן על ראיות הנתבעת, אני קובע כי מועד החשיפה יהיה לאחר הגשת תצהירים וחקירת התובע.

 

במועד חשיפת הראיות, על הנתבעת יהיה להגיש ראיות אלה על פי הכללים הקבועים בדין.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>