אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"א 21740-03-14 ס.ה.ל. - אלובין בע"מ ואח' נ' אקסטל בע"מ ואח'

ת"א 21740-03-14 ס.ה.ל. - אלובין בע"מ ואח' נ' אקסטל בע"מ ואח'

תאריך פרסום : 03/12/2014 | גרסת הדפסה

ת"א
בית המשפט המחוזי חיפה
21740-03-14
26/11/2014
בפני השופטת:
ריבי למלשטריך-לטר

- נגד -
מבקשת:
אקסטל בע"מ – חברה מס' 511309387
משיב :
ס.ה.ל. - אלובין בע"מ – חברה מס' 510732142
החלטה
 

 

1. המבקשת הגישה בקשה להורות למשיבה לגלות מסמכים ספציפיים כדלקמן :

א. גילוי מלא של התכתובות (לרבות אלקטרוניות) ושרטוטים שהוחלפו בין המשיבה למשרד לנדמן, שירותי יעוץ אלומיניום, לגבי הפרופיל מושא הדיון.

ב. גילוי מסמכים מלא של כל מסמכי ההליך מול חברת סילבר, בבקשתה לביטול רישום מדגם בפני רשם המדגמים, לרבות התכתבות בין המשיבה לחברת סילבר.

 

2. ביום 15.09.2014 התקיים דיון קדם משפט בו נידון עניין גילוי מסמכים ושאלונים, וניתנו החלטות בעניין. בין היתר, נקבע לעניין ההתכתבות עם משרד לנדמן כי:

"לגבי שאלה 33.11-12- על מר סגל לתת תשובה בתצהיר, האם פנייתו של מר לנדמן (או נציג ממשרדו) נעשתה בשיחת טלפון ואם נעשתה בתכתובת כלשהיא, יש לגלות את התכתובת, לרבות התשובה לה. אם הוחלפו שרטוטים בין התובעת לבין לנדמן יש לגלות גם שרטוטים אלו."

 

הכל מהטעם שהמשיבה הציגה את פיתוח המדגם מושא הדיון, כדרישה ספציפית שבאה ממשרד היועצים לנדמן.

תשובת המשיבה נשלחה ביום 11.11.2014 במכתב, שהפנה את המבקשת לתצהיר עדות ראשית של מר סגל מיום 30.10.14 ס' 6-11 שם דווח על פנית משרד לנדמן והוסַף במכתב כי מר סגל מעולם לא החליף אימיילים או מכתבים אחרים עם לנדמן ו/או עם מי מעובדיו בקשר למדגם האמור, ועל כן לא היו מסמכים לצרף לתצהיר.

לפיכך, הוגשה בקשה זו ביום 12.11.14 על ידי המבקשת, העומדת על מתן תצהיר בענין זה על ידי מר סגל.

המשיבה השיבה כי תצהיר עדות ראשית של גב' שרביט מגלה את מלוא התכתובת שנערכה בין משרד לנדמן לבין התובעת לאורך כל שלבי תכנון המדגם ובכך יש משום גילוי מלא, כפי שהורה בית המשפט.

החלטתי חייבה מתן תצהיר מר סגל לענין זה, ולא ראיתי שניתן תצהיר המתייחס ספציפית באופן ישיר לבקשת הגילוי באופן שיצהיר כי מעבר למה שגולה במכלול התצהירים שהוגשו על ידי המשיבה, אין כל תכתובת נוספת או שרטוטים נוספים שהועברו בין המשיבה ומשרד לנדמן, על כל עובדיו. לפיכך, המשיבה תתן תצהיר כאמור על ידי מר סגל בתוך 7 ימים מהיום.

 

3. לענין הגילוי המבוקש בקשר עם ההליך המתנהל מול סילבר

3.1 מִבַקשת עיון של חברת סילבר (הזרה להליך כאן) בתיק הנוכחי למדה המשיבה כי אותה חברה פנתה לרשם המדגמים על מנת שיבטל את רישום המדגם של המשיבה, מדגם מס' 53151.

3.2 חברת סילבר הינה חברה המתחרה בבעלי הדין כאן ופועלת באותו שוק. העובדה שמתקיים הליך מקביל מול רשם המדגמים על ידי חברה אחרת, אין בה כדי לאפשר לבית משפט זה לצוות על גילוי של מלוא המסמכים וההתכתבויות בהליך שם.

הדרך הראויה לבקש מסמכים המתנהלים בפני ערכאה אחרת הוא בפניה לערכאה בפניה מתנהל ההליך עצמו. הנחת המוצא היא כי הדיון המתנהל בפני רשם המדגמים מתנהל באופן פומבי. עם זאת, וכפי שמתרחש גם בהליך דנן, חלק מהפרטים המופיעים בכתבי הטענות של מי מהצדדים, עולים לכדי סודות מסחריים, ויתכן שלא יותרו בגילוי.

3.3 משכך, ככל שהמבקשת חפצה בכך, יש להפנות את בקשת העיון בתיק לרשם המדגמים והפטנטים, המצוי במסמכים המופיעים בתיק, על מנת שיפעיל את שיקול דעתו המושכל, לאור הנתונים הנמצאים בידו, בהכרעתו האם להתיר למבקשת לעיין במסמכים בהליך המקביל אם לאו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ