חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 21607-12-11 כ' נ' מנורה מבטחים ביטוח בע"מ

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית המשפט המחוזי ירושלים
21607-12-11
31.3.2015
בפני השופט:
ארנון דראל

- נגד -
התובע:
מ' כ'
עו"ד אסי לביא צוקרמן
הנתבעת:
מנורה מבטחים ביטוח בע"מ
עו"ד משה עבדי
החלטה
 

 

 

  1. בפני בקשה להתיר לנתבעת הבאת ראיות לסתור את דרגות הנכות האורתופדית והנוירולוגית, שנקבעו לתובע על ידי המוסד לביטוח לאומי.

     

  2. התובע, יליד 1953, נפגע בתאונת דרכים, שאירעה ביום 11.12.08. התאונה הוכרה גם כתאונת עבודה ונקבעו לתובע נכויות על ידי הוועדות הרפואיות של המוסד לביטוח לאומי. קביעה זו, לפיה לתובע נכות של 30% בתחום הפסיכיאטריה, 10% בתחום האורתופדיה ו- 10% בתחום הנוירולוגיה, נהנית ממעמד מחייב מכוחו של סעיף 6ב לחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975.

     

  3. התביעה שלפני הוגשה עוד ביום 12.12.11. לבקשת הנתבעת הועתק התיק המלא של המוסד לביטוח לאומי (ענף נפגעי עבודה) ובהמשך לכך אף הוגשה בקשה קודמת, להתיר הבאת ראיות לסתור את הנכות שנקבעה בתחום הפסיכיאטריה. בקשה זו התקבלה (ביום 4.6.13) ולאחר מכן ניתנה חוות דעתו של המומחה שמונה (שקבע נכות נמוכה יותר וכן זקף את מרביתה לעבר הרפואי ולא לתאונה).

     

  4. עתה בחלוף שנתיים הוגשה הבקשה שלפני להתיר הבאת ראיות לסתור את הקביעות בשני התחומים האחרים כאשר זו נסמכת על שני נימוקים מרכזיים: האחד – כי בפני הוועדות הרפואיות לא עמדו נתונים ותיעוד רב ביחס לעברו הרפואי של התובע בתחומים אלו, ואשר אילו היו עומדים בפני הוועדות היה בכך כדי לשנות את הקביעה. השני – כי התובע הגיש למל"ל חוות דעת רפואית מטעמו בתחום האורתופדי וכך נוצר חוסר איזון המקפח באופן היורד לשורשו של עניין את הנתבעת.

     

  5. מתוך הבקשה עולה כי לטענת הנתבעת אין בדו"חות הוועדות השונות ובפרוטוקולים של הדיונים אזכור לכך שעמד בפני אותן וועדות המידע המלא אודות עברו הרפואי של התובע. הבדיקות שנערכו הניחו כי מצבו הרפואי של התובע הוא תוצאה של התאונה ואולם מהתיעוד הרפואי שנמצא, שמתייחס לעבר, עולה כי התובע סבל מדיסקופטיה צווארית עם חסרים נוירולוגיים שמקורם מהצוואר לידיים כבר משנת 1990. עוד נטען כי לא עמדו בפני הוועדות הרפואיות ממצאים של בדיקות CT ו- MRI שנערכו לתובע בעבר ובהם ממצאים הדומים לממצאים שנמצאו לאחר התאונה. הנתבעת אף מפנה לדברים שכתב המומחה שמונה בתחום הפסיכיאטריה, ומהם ניתן ללמוד על תהייתו האם יוחסו התלונות של התובע על כאבים בצוואר, בכתף ובידיים לעבר או לתאונה. טענות נוספות שמעלה הנתבעת נוגעות לפער הקיים בין קביעות הוועדות הרפואיות של המל"ל מדרג ראשון ומדרג שני.

     

  6. הנדבך השני בבקשת הנתבעת הוא הצגת חוות דעת רפואית מטעם התובע בפני הוועדות הרפואיות. לטענת הנתבעת הצגת חוות הדעת הביאה לשינוי הקביעות במסגרת הדיון בערר עליהן ולקביעת נכות.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>