חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 21294-04-15 גיל נ' בוקשפן

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום אשדוד
21294-04-15
1.1.0001
בפני :
1. דינה כהן
2. סגנית הנשיאה


- נגד -
תובע- מבקש:
איתן גיל
נתבע- משיב:
דוד בוקשפן
החלטה

  1. המבקש - הנתבע (להלן: המבקש), עתר להעברת מקום דיון בתובענה אזרחית כספית, מבית משפט השלום באשדוד לבית משפט השלום באילת לפי סעיף 49 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד 1984.

    ע"פ סמכות מואצלת, לפי הוראת סעיף 53 לחוק האמור, לענין העברת הליך בין בתי משפט בתוך המחוז, להלן ההחלטה ונימוקיה:

  2. המשיב- התובע, תושב ואזרח ישראל מתגורר בחו"ל ואילו המבקש מתגורר באילת.

    התובע עתר במסגרת תביעתו, בין היתר, לחייב את הנתבע- המבקש, לשלם לו סך של 179,550 ₪ - השבת חיוב כספי שלטענת התובע שילם ביתר לנתבע על אף הסכם פשרה להסדרת חוב כספי שנחתם בינהם וכן עתירה לצו עשה- השבת חזקה לדירה שבאילת לידי התובע עם מלוי התנאים ע"פ אותו הסכם להעברת החזקה, כמתחייב מאותו הסכם.

    הנתבע מצידו, בין היתר, טען כי התובע, הוא זה אשר הפר את ההסכם שהסדיר, בין היתר, תנאי השבת חיובים כספיים שחב התובע לנתבע, לא סיים לשלם לו - לנתבע את חובו כמתחייב מן ההסכם ועל כן לא קמה לו לתובע, המנצל את עובדת המצאות התובע בחו"ל, הזכות לקבל החזקה בדירה נשוא ההסכם שנחתם בינהם.

    שני הצדדים, פירטו תחשיביהם והתייחסו-כל אחד מצידו - לרקע עובדתי מורכב שבבסיס מערכת היחסים שבינהם כשבפי כל אחד מהם טענות רבות כנגד האחר.

  3. בבקשתו להעברת מקום הדיון לאילת, טען המבקש, בין היתר, כי הוא עצמו מתגורר באילת, כי האירוע נשוא התביעה התרחש באילת ואף ההסכם נשוא התובענה נחתם בעיר אילת . כן נטען כי עדיו מתגוררים באילת ואף המשיב אשר כיום מתגורר בחו"ל, התגורר בעבר באילת ומשכך ישנה הצדקה עניינית להעברת הדיון.

    המשיב טען שאין להיעתר לבקשה מאחר שהמבקש לא צירף תצהיר לאימות העובדות בה כנדרש לפי הוראות סעיף 241 (א) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד 1984.

    לגוף הענין טען כי מתעתד להעיד עדים המתגוררים בירושלים, תל אביב, באר שבע ועדים נוספים שאינם מתגוררים באילת, כי המשיב וב"כ אינם מתגוררים באילת ושהעברת מקום הדיון תכביד על ניהול התובענה שהוגשה לבית משפט השלום באשדוד ע"פ כללי הסמכות המקומית.

    נטען כי רק במקרים חריגים יעתר לבקשה להעברת מקום השיפוט וש"טעמי נוחות" שהזכיר המבקש אינם בכלל זאת והם זרים לזכותו הבסיסית של התובע לבור את מקום הדיון משעה שהוגשה במחוז שלו נתונה הסמכות המקומית, לדון בהליך.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>