חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 2127-06-13 פומרנץ ואח' נ' צ. אמין - חב' לבנין והנדסה בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום כפר סבא
2127-06-13
21.10.2015
בפני השופטת:
מרב בן-ארי

- נגד -
תובעים:
1. ג'יי פומרנץ
2. הדסה פומרנף
3. איתן פומרנץ
4. אלינור פומרנץ

נתבעים:
1. צ. אמין - חב' לבנין והנדסה בע"מ
2. אדמונד חמו
3. צדדי ג' : שניר יצחק ייעוץ ושיווק בע"מ
4. חיים גביזון
5. ניסים ניסים
6. מצרפלס אגודה שיתופית בע"מ
7. צד ד' מצרפלס אגודה שיתופית בע"מ

החלטה
 

 

התנגדות לראיות התובעים

 

1.לתיק בית המשפט הוגשו ביום 16.9.15 תצהירי עדות ראשית מטעם התובעים, יחד עם תיק מוצגים.

 

2.מתברר כי אחד המוצגים, מוצג 19 אינו אלא חו"ד שנערכה לאחרונה (נחתמה ביום 1.9.15), על ידי מומחה מטעם התובעים, ועניינה עלויות התיקונים שבוצעו על ידי התובעים, כולל עלויות שחברת מבנים המליצה שיש להוסיף ולבצע, כפי הנראה – מעבר למה שקבע המומחה מטעם בית המשפט.

 

3.בית המשפט אמור לנהל את התיק באופן שיביא לסיומו ולמתן הכרעה יעילה במחלוקות. לשם כך, קיימות תקנות על פיהן מנוהל הדיון. לא מצאתי בשום מקום בדין אפשרות לכך שצד יגיש חוות דעת לאחר מתן חוות דעת המומחה מטעם בית המשפט. לא התבקשה רשות לעשות כן, ולו התבקשה – לא הייתה ניתנת. אם לא תאמר כן, לא יהיה לדבר סוף, שכן מובן כי את חוות הדעת מטעם הצד בית המשפט נדרש להעביר תחת ביקורתו של המומחה מטעם בית המשפט, שכבר מונה ונתן חוות דעת. מובן כי אם בית המשפט יעשה כן, אף הנתבעת וצדדי ג' יעמדו על זכותם להגיש חוות דעת "נוספת" מטעמם שתתייחס לחו"ד העדכנית של התובעים, ומן הסתם, לאחר שמומחה בית המשפט ייתן התייחסות נוספת, תינתן "תשובה" נוספת על ידי מומחים של הצדדים, מבלי שיהיה לכך סוף.

 

4.לכן, אני מקבלת את ההתנגדות ביחס לחוות הדעת במוצג 19 – והן יוצאו מתיק בית המשפט.

 

5.למותר לציין, כי מטעמים אלו, בית המשפט לא יקבל עדויות שבמומחיות שהוגשו בדרך של "תצהיר" של העד דוד אילוז, ובפרט עדויות המתווכחות עם חו"ד המומחה מטעם בית המשפט. תצהיר נועד להוכחת עובדות. הדרך לחלוק על חוות דעת של מומחה אינה ב"תצהיר" מסוג זה, אלא בחקירה נגדית. כך הוא הדבר לגבי עדותה של התובעת. לפיכך: כל העדויות בתצהירים שאינן אלא חיווי דעת על נושא שבמומחיות (להבדיל מעובדות), אינן מתקבלות.

 

6.לבסוף, אציין כי התובעים נקטו בשיטה שבה למעשה מוגשות 3 חוות דעת מטעמם: האחת, של המהנדס ברגמן, השנייה – העדויות במומחיות אותן מציין אילוז בתצהירו, והשלישית – חוות הדעת החדשה של המהנדס גלמנוביץ. אף זאת אין הדין מתיר. אין בעל דין רשאי להביא מספר מומחים להוכחת אותו הדבר עצמו. התקנות מתייחסות למומחה אחד, וכך גם הפסיקה, מטעמים ברורים. ראשית, מדובר בראיות מיותרות. מומחה עומד לחקירה ועמידתו בחקירה קובעת את גורל חוות דעתו ולא "חיזוקים" מצד מומחים אחרים מטעם אותו בעל דין. שנית, מדובר במנגנון המכביד על זמנו של בית המשפט וזמנו של הציבור כולו, שהרי אם יותר הפתח, מדוע להסתפק בשלושה מומחים? יביא צד אחד 3 מומחים מטעמו, לאותו עניין, האחר יבקש להביא "יותר" ואולי יגיש 4 מומחים, ולדבר לא יהיה סוף.

 

אם כן, גם מטעם זה ברור כי אין מקום להתרת עדויות של מומחים מטעם התובעים מעבר לחוות דעתו של המהנדס ברגמן, שהוגשה בתחילת ההליך.

 

7.לסיכום, מוצג 19 (חוות הדעת) אינו מתקבל כראיה.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>