חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 21073-01-11 צ' נ' יוחנן ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
21073-01-11
7.12.2014
בפני השופטת:
מי-טל אל-עד קרביס

- נגד -
התובע :
ש' צ'
עו"ד הרשקוביץ
הנתבעות:
1. אסתר יוחנן
2. הפניקס חברה לביטוח בע"מ
3. הפול – המאגר הישראלי לביטוחי רכב
4. קרנית – הקרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים

עו"ד עבדי
החלטה
 

(בבקשה לתיקון כתב תביעה והוספת חוות דעת בתחום הפסיכיאטריה)

1. בתאריך 10.1.07 נפגע התובע בתאונת דרכים שארעה בין אופנוע עליו רכב לבין רכב בו נהגה הנתבעת 1.

 

2. התביעה שלפני מתנהלת לפי פקודת הנזיקין, מאחר שלטענת התובע פוליסת הביטוח שהיה לאופנוע היתה מסוג "פוליסת סחר", שלא כיסתה את נהיגתו. ובהתאם למסלול של תביעה לפי פקודת הנזיקין, צרף התובע לכתב תביעתו חוות דעת מומחים בתחום האורתופדיה, אף-אוזן-גרון ונוירולוגיה.

 

3. אף הנתבעות 1-2 הגישו חוות דעת מטעמן, ובהמשך – לאור הפערים בין חוות הדעת (לפחות ב – 2 תחומים), מונו שני מומחים מטעם בית המשפט, בתחום הנוירולוגיה ובתחום א.א.ג.

 

4. הצדדים ניהלו מו"מ, אך משלא הגיעו לעמק השווה מבקש עתה התובע לתקן את כתב תביעתו ולהוסיף חוות דעת בתחום הפסיכיאטרי. בתצהירו כפי שצורף לבקשה, טוען התובע כי במשך השנים שחלפו מאז התאונה התקשה לשתף צד שלישי בקשייו, גם במהלך השיקום, וסרב לפנות לטיפול נפשי. עם זאת, מאחר שהוא סובל מאד בתחום זה, גייס כוחותיו ועמד לבדיקה של פסיכיאטר מטעמו, ד"ר ראפס, שאת חוות דעתו הוא מבקש לצרף.

 

5. הנתבעות 1-2 אינן מתנגדות לצרופה של חוות הדעת, ובתנאי שהתובע ישיב להן על שאלון המתייחס למצבו הנפשי וכן ינתנו צווים לגורמים שונים (מחלקת הרווחה בעירית חולון, מעביד, משרד הפנים) מהם מתבקש איסוף מידע כזה או אחר.

 

לאחר שעיינתי בבקשתה, בתגובת הנתבעות ובתשובת התובע עליה, הריני מורה כדלקמן:

 

6. מאחר שהנתבעות 1-2 אינן מתנגדות באופן עקרוני לצרוף חוות הדעת, וכן משום שהטענות באשר למצבו הנפשי של התובע באו לידי ביטוי בכתב התביעה, כאשר חוות הדעת נועדה אך לתמוך אותן - הנני מתירה את תיקון כתב התביעה כמבוקש (השוו: רע"א 4046/09 התעשייה הצבאית לישראל בע"מ נ' מונסונגו (2009 הפסיקה 5)

 

אין צורך בהגשת כתב תביעה מתוקן, ויראו את חוות הדעת של ד"ר ראפס מיום 20.1.14 כחלק מכתב התביעה (שהוגש בתאריך 9.12.13).

 

7. על מנת שלפני המומחה הרפואי מטעמן של הנתבעות 1-2 תעמוד התמונה הרלוונטית במלואה, הנתבעות 1-2 תמצאנה לתובע את השאלון המתייחס למצבו נפשי בתוך 14 ימים מהיום. חוות דעת מטען תוגש בתוך 60 ימים לאחר שיומצא לה תצהיר תשובות התובע לשאלון.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>