פלוני נ' עירית קרית ביאליק ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום חיפה
20712-02-16
14.12.2017
בפני השופט:
יואב פרידמן

- נגד -
תובע:
פלוני
נתבעות :
1. עירית קרית ביאליק
2. איילון חברה לביטוח בע"מ
3. מדינת ישראל

החלטה
 

 

הנתבעת לא הודיעה כי אין בכוונתה לעשות שימוש בעזרי חקירה, אלא המציאה הדו"חות ללשכתי לעיון, בהתאם להחלטה מיום 13.11.17.

 

יוער כי הנחיתי הנתבעת לסמן אותם חלקים בדו"חות בגינם מבקשת היא לתן עיון מאוחר מכוח הלכת סוויסה – ככל שזה רצונה . לא סומן דבר.

 

ואכן, לאחר שעיינתי בדו"חות (שניים) לא מצאתי הצדקה לאפשר עיון מאוחר מעבר לשלב הגשת תצהירי הנתבעים. הדו"חות לא כוללים מרכיבים שחשיפתם בשלב הגשת תצהירי הנתבעים ובטרם נחקרו עדי התביעה (בפרט לאחר שהוגשו תצהירי התובע) – תסכל בירור האמת. החשש המובע כאשר מתבקש עיון מאוחר הנו הוא שלכל פרכה או סתירה בחומר הכולל פוטנציאל הזמתי - יוכן תירוץ מראש, היה וייחשף החומר בטרם חקירה נגדית של עדי הצד השני. יש תיקים ודו"חות חקירה שאכן מצדיקים דחית שלב העיון עד לשלב החקירה הנגדית או אחריה, מטעמי העדפת בירור האמת. הדו"חות בענייננו פשוט לא באים במניין אותם מקרים.

 

אני מורה אפוא שתצהירי חוקרים, ככל שיש חפץ בהגשתם, יוגשו עם עזרי החקירה שבכוונת הנתבעת לעשות בהם שימוש. לא יותר לעשות שימוש בכל חלק מדו" חקירה או עזרי חקירה שלו כגון הודעות או הקלטות (ותמלילים) שלא הוגשו במועד שהוקצב להגשת תצהירי הנתבעים. הדו"חות עצמם אינם קבילים על פי דיני הראיות, אולם אין מניעה שהצדדים יודיעו על הסכמה להגשתם. בהסכמה – ניתן להכשיר (כמעט) הכל. מאידך אין כאן חיוב להגיש דו"חות או עזרי חקירה. אלו מסמכים שנהנים כאמור מחסיון חומר שנערך לקראת משפט. תרצה הנתבעת – תגיש המסמכים יחד עם התצהירים מטעמה, ואין היתר לעיון מאוחר. לא תרצה – לא תגיש.

ענין אחר: תצהירי הנתבעים היו אמורים להיות מוגשים עד אמצע נובמבר. אני מאריך המועד להגשתם עד 15.1.18 . לאחר מועד זה תחול תק' 168(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי. בקשת דחיה מטעמי מו"מ לא תאריך המועד אלא אם יודיעו הצדדים כולם כי הגיעו להסכמה על סכום הממתינה לאישור.

 

קדם משפט אחרון בטרם קביעת התיק לשמיעה 6.2.18 שעה 9:30.

 

דו"חות החקירה שהומצאו לעיוני מועברים לגריסה.

 

ניתנה היום, כ"ו כסלו תשע"ח, 14 דצמבר 2017, בהעדר הצדדים.

 

Picture 1 התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>