ת"א 19993-05-14 כוכבי האינסטלציה בע"מ נ' אקולין ואח'
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
19993-05-14
10.4.2016 |
|
בפני השופט: רונן אילן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: כוכבי האינסטלציה בע"מ |
נתבעים: 1. אקולין בע"מ 2. אקולין נכסים והשקעות (1991) בע"מ 3. אלון צבעון |
| פסק דין | |
|
בפני תביעה לתשלום בטענה ליתרת חוב לאחר ביצוע עבודות אינסטלציה בפרויקט.
התובעת ביצעה עבודות אינסטלציה בפרויקט שיזמו הנתבעים, ואותן סיימה בתחילת 2011. לטענת התובעת, העבודות שבצעה חרגו מהיקף ההזמנה המקורית שסוכמה, אך תמורתן לא שולמה לה במלואה, שלכן עותרת התובעת לחיוב הנתבעים בתשלום סך של 106,463 ₪. הנתבעים כופרים בטענות אלו וטוענים שהתמורה שולמה לתובעת במלואה זה מכבר.
המחלוקת בשאלת ההתחשבנות ובטענה לביצוע עבודות חריגות בפרויקט עומדות בטבורה של תביעה זו.
תמצית העובדות
התובעת הינה חברה פרטית העוסקת בביצוע עבודות אינסטלציה. מר עוטאללה עבד אל אלאנסאר (להלן: "עבד") הינו מנהלה ובעל השליטה בתובעת.
הנתבעת 2 (להלן: "הנתבעת") הינה חברה פרטית אשר במועדים הרלוונטיים לתביעה זו עסקה ביזמות ובנייה. הנתבע 3, מר אלון צבעון (להלן: "אלון") הינו מנהל ובעל השליטה בנתבעת. הנתבעת 1 מוגדרת כחברה בכתב התביעה, אך זהותה לא הובהרה והמספר המזהה שיוחס לה בכתב התביעה איננו של חברה פרטית.
במהלך 2009 עסקה הנתבעת בפרויקט ביצוע תוספת בנייה, שיפוץ ושימור של בניין ברחוב בן יהודה 4 בתל אביב (להלן: "הפרויקט"). הנתבעת נזקקה גם לביצוע עבודות אינסטלציה בפרויקט וכך נוצר קשר בין הצדדים.
ביום 16.7.09 נכרת חוזה לביצוע עבודות אינסטלציה בין "אקוליין נכסים" לבין התובעת (להלן: "החוזה") ולפיו נקבע שהתובעת תבצע את עבודות האינסטלציה בפרויקט. לחוזה צורף כתב כמויות כנספח ונקבע שעבור ביצוע כלל העבודות המפורטות בכתב הכמויות תשולם לתובעת תמורה בסך כולל של 336,000 ₪ בצירוף מע"מ. עוד נקבע בחוזה כי העבודות יבוצעו בפיקוחו של מפקח, אשר גם רשאי להורות על שינויים, על הפחתות ועל תוספות במכלול העבודות ובגין אלו גם לקבוע את המחירים.
המועד שנקבע בחוזה לתחילת העבודות היה 27.9.09 ובמועד זה, או בסמוך לו, החלה התובעת בביצוע העבודות בפרויקט. התובעת בצעה את העבודות עד לתחילת שנת 2011 לערך, ולאחר שסיימה את העבודות ניתנה תעודת אכלוס (טופס 4) לפרויקט ביום 2.3.11 (נספח 1 לתצהיר אלון).
תוך כדי ביצוע הפרויקט שולמו לתובעת כספים לפי חשבונות שהעבירה מעת לעת, וסכומים אלו הצטברו כדי סך כולל של 385,387 ₪ בצירוף מע"מ. לטענת התובעת נותר חוב לתשלום בגין העבודות שבצעה בפרויקט וכך הוגשה תביעה זו ביום 13.5.14.
תמצית טענות הצדדים, ההליך והראיות
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|