ת"א 19861-07-10 עמידר- החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ נ' בריימן

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום עכו
19861-07-10
26.9.2016
בפני השופט:
ג'מיל נאסר- שופט בכיר

- נגד -
תובעת:
1. עמידר
2. החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ

נתבעת:
אליזבט בריימן
פסק - דין

  

 

מהות התביעה ומיהות בעלי הדין  

  1. התובעת עותרת לפינוי הנתבעת מדירת מגורים, שכתובתה רחוב גולומב 32 עכו, הרשומה בספרי התובעת כדירה 6+7 בכניסה 6 בשיכון 0340, חלקה 119 בגוש 18051 (להלן: "הדירה"), והשבת החזקה בה לידי התובעת, וכן לחיוב הנתבעת בתשלום דמי שימוש ראויים, המסתכמים, לטענתה, בסך 73,501.64 ₪, נכון ליום 18.12.12.

     

    התובעת, "עמידר- החברה הלאומית לשיכון בישראל", הינה חברה ממשלתית, העוסקת בניהול נכסי הדיור הציבורי, ובין היתר, בניהול הדירה נשוא התביעה (להלן: "התובעת" או "עמידר").

     

    הנתבעת, הינה בתם של דיירים חוזיים לשעבר של עמידר (שהלכו לעולמם). היא מחזיקה בדירה, כאשר הטענה נגדה הנה כי היא פולשת.

     

    ראיות הצדדים

  2. בתיק נשמעו ראיות הצדדים עד תום. מטעם התביעה, העידו שני רכזי שטח בעמידר: מר יהושפט חן, ומר כמיל עבד אל חאק (להלן: "יהושפט" או "כמיל"), בהתאמה. מטעם ההגנה העידו ארבעה עדים: הנתבעת בעצמה, מר ג'מבי ג'ררד, שכן הנתבעת (להלן: "ג'ררד"), ושניים מילדי הנתבעת: יהודה פרל ומייק בריימן, (להלן: "יהודה" או "מייק", בהתאמה. הוגשו סיכומים בכתב, והתיק הובא בפניי לצורך הכרעה.

     

    טיעוני הצדדים

  3. לטענת עמידר, הדירה הושכרה לראשונה וכדין להוריה של הנתבעת, מר שילם בן ציון ז"ל וזוזנה ז"ל ביום 30.3.2003. לאחר פטירתה של האם, הוסיף האב להתגורר בדירה, וזאת עד למועד פטירתו ביום 2.12.2008. מדוחות ביקורי מעגל המתבצעים ע"י עמידר מעת לעת (כחלק מנוהל קבוע), עולה כי רק בביקור המעגל שנערך ביום 15.10.2007 הצהיר אבי הנתבעת, הדייר החוזי בדירה, כי בתו גרה עמו, כאשר בכל ביקורי המעגל שנערכו בין השנים 2004- 2006, ציין האב מפורשות כי הינו גר בגפו בדירה. ויצוין, כי בהתאם להצהרת אבי הנתבעת מיום 15.10.2007 כאמור, אין כל בדל ראיה למגורי הנתבעת בפועל בדירה, שכן באותו ביקור טען האב, אשר היה נכה על כיסא גלגלים, כי אינו יכול לפתוח את הדירה עקב מצבו, ולכן השיחה התנהלה דרך מכשיר האינטרקום, כך שרכז השטח מטעם עמידר כלל לא ראה את האמור במו עיניו. גם עפ"י המצוין בהעתק תמצית הרישום ממרשם האוכלוסין (שהגישה הנתבעת), החלה הנתבעת להתגורר עם אביה בדירה רק בחודש נובמבר 2005, דהיינו הנתבעת התגוררה שלוש שנים בלבד עם אביה בדירה, עובר לפטירתו.

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>