- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- אתיקה מקצועית
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 19737-09-14 מיארה נ' גמול יהוד בע"מ
|
ת"א בית משפט השלום נתניה |
19737-09-14
2.2.2015 |
|
בפני הרשמת הבכירה: מרי יפעתי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשת: הילה מיארה |
משיבים: 1. גמול יהוד בע"מ 2. היועץ המשפטי לממשלה |
| החלטה | |
עיינתי בבקשה לפטור מאגרה, בתגובות המשיבים ובתשובות להן.
כידוע, כאשר מוגשת בקשה לפטור מאגרה על ביהמ"ש לבחון קיומם של שני תנאים מצטברים; האחד, מצבו הכלכלי של מגיש הבקשה והשני, האם ההליך מגלה עילה.
על בעל הדין המבקש פטור מאגרת בית המשפט לעמוד בשני התנאים המצטברים כתנאי לקבלת בקשתו.
בענייננו, שוכנעתי מהאמור בתצהיר המבקשת והנספחים שצורפו לו, ובכלל זה מסמכי רשויות הרווחה, כי מצבה הכלכלי של המבקשת אינו טוב.
אלא, שלטעמי אין הבקשה עומדת בתנאי השני, המצטבר, קרי כי ההליך מגלה עילה. ואבאר להלן.
סכום התביעה הועמד על ידי המבקשת על סך של 1,820,000 ₪. סכום זה כולל סך של 1,700,000 ₪, שווי דירה בת 4 חדרים לה זכאית ההמבקשת, כטענתה, מכח הסכם הפינוי שנחתם בין הצדדים וכן סך של 100,000 ₪ פיצוי בלתי ממוני וסך של 20,000 ₪ בין הוצאות משפטיות.
לסכום התביעה ורכיביו משמעות ניכרת עת עסקינן בבקשה לפטור מאגרה מהטעם הפשוט כי אגרת בית המשפט נגזרת מסכום התביעה. במסגרת בחינת התנאי כי ההליך מגלה עילה, על מבקש הפטור להראות, בין היתר, כי סכום התביעה בו נקב אינו מופרז או "מנופח".
בענייננו, מגוללת המבקשת את האדנים עליהם מושתתת עילת תביעתה כנגד המשיבה 1, ובין היתר אי תשלום שכר דירה, העמדת בטוחה שאינה מספקת, עיקול הערבות הבנקאית ואי מסירת הדירה החלופית במועד. טוענת המבקשת כי בשל התנהלותה של המשיבה 1, ובכלל זה אי תשלום שכר הדירה ועיקול הערבות אשר גרמו לכך כי המבקשת הפרה את הסכמי השכירות עליהם חתמה, גרמו למבקשת נזקים. אלא שהמבקשת אינה מפרטת ואינה תובעת נזקים אלו. הנזק היחידי הנתבע בכתב התביעה הינו בגין נזקים לא ממוניים ובסך ניכר של 100,000 ₪.
חשוב מכך, המבקשת אשר מקדישה את מרבית טענותיה בכתב התביעה להפרות המשיבה 1 את ההסכם, ובכלל זה אי תשלום דמי השכירות במועד ביחס לחלק מהתקופה, תשלום דמי שכירות שאינם ריאליים, סירוב לשלם דמי שכירות לאור חוב הארנונה הנטען, עיקול של הערבות הבנקאית וכויוצ"ב, אינה תובעת בסעד הנתבע על ידה את דמי השכירות שלא שולמו, או את שווי ההפרש בין דמי השכירות ששולמו לדמי שכירות ריאליים, או את הנזקים שנגרמו לה כתוצאה מאי תשלום דמי השכירות.
המבקשת עותרת בכתב התביעה לחייב המשיבה 1 לשלם לה הסך של 1,700,000 ₪, שוויה של דירה בת 4 חדרים לה זכאית המבקשת, לטענתה, בהתאם להסכם.
אלא, שסבורני כי המבקשת לא עמדה בנטל להראות כי תביעתה מגלה עילה בכל הנוגע לסעד המבוקש על ידה, קרי חיוב המשיבה 1 בתשלום שווי הדירה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
