ת"א 19417-09-16 אבוחסירא ואח' נ' קלוד נחמיאס חברה לבניין בע"מ
|
ת"א בית משפט השלום אשדוד |
19417-09-16
5.1.2017 |
|
בפני השופטת: אורנה סנדלר-איתן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשים: 1. אנא אבוחסירא 2. שי אבוחסירא |
משיבה: קלוד נחמיאס חברה לבניין בע"מ |
| החלטה | |
1. בשים לב למחלוקות הניטשות בין הצדדים כפי שבאות לידי ביטוי בכתבי הטענות ביניהם כמו גם בחוות דעת המומחים שהוגשו מטעמם, נראה כי יש מקום להורות כבר כעת, על מינויו של מומחה מטעם בית המשפט לצורך קידום ההליך.
לפיכך, ומבלי לגרוע מזכויות בעלי הדין להוכיח טענותיהם באמצעות חוות הדעת מטעמם, אני מורה על מינויו של מומחה מטעם בית המשפט בתחום הנדסת בניין, מר אברהם בן עזרא, שכתובתו רח' הרצל 54 חיפה, ת.ד. 5494, טלפון: 04-8678417.
המזכירות תפנה למומחה ותודיע לו דבר מינויו, וככל שקיימת מניעה כלשהי מלשמש מומחה מטעם בית המשפט בתיק זה, יודיע על כך המומחה לבית המשפט תוך 10 ימים.
2. המומחה יקבל מב"כ הצדדים את כל כתבי הטענות על נספחיהם, לרבות חוות דעת המומחים מטעמם, יבקר בדירה בתיאום עם ב"כ הצדדים, יעבור על פרטי הליקויים ואי ההתאמות הנטענים בכתב התביעה של התובעים ונספחיו ובחוות דעת המומחה מטעמם (להלן – "הפגמים"), ויקבע מהם הפגמים, אם בכלל, המצויים בבית נשוא התביעה (להלן – "הבית").
המומחה יבחין בין פגמים הניתנים לתיקון באופן סביר לבין כאלה שאינם ניתנים לתיקון ומהם עלויות התיקון. המומחה יבחן מהי הערכת הזמן הסבירה לביצוע תיקון הפגמים.
המומחה יאפשר לצדדים, לב"כ ואף למומחה מטעמם, להיות נוכחים בעת ביקורו בבית.
3. שכרו של המומחה יעמוד על סך של 5,000 ₪ בצירוף מע"מ.
הצדדים יישאו בשלב זה בשכרו של המומחה בחלקים שווים ביניהם, כמימון ביניים בלבד. הצדדים ישלמו למומחה את שכר טרחתו ישירות לידיו תוך 21 יום מהיום.
המומחה לא יחל בעבודתו, אלא לאחר שישולם לו שכרו במלואו.
4. המומחה ימציא את חוות דעתו לתיק בית המשפט בתוך 60 ימים מיום קבלת החלטה זו. הצדדים רשאים להעביר למומחה שאלות הבהרה תוך 10 ימים ממועד קבלת חוות הדעת, והמומחה מתבקש להשיב תוך 10 ימים נוספים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|