ת"א 1939-09-11 אלשייך הנדסה בע"מ נ' סופר עראקי

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
1939-09-11
1.2.2015
בפני השופטת:
דורית קוברסקי

- נגד -
התובעת:
אלשייך הנדסה בע"מ
עו"ד מועלם
נתבעת:
יעקב סופר עראקי
עו"ד מזרחי
פסק דין
 

 

עובדות

 

1.התובעת, חברה העוסקת בייבוא, שיווק ומכירת משאבות וציוד לבריכות שחייה, ייבאה "מכשירי מלח" ומנועים מחברת "קומבי-פול" באוסטרליה. "מכשירי המלח" פועלים להפיכת המלח שבמים לכלור באופן שאין צורך להשתמש בכימיקלים שונים כדי לחטא את המים. תפקידם של המנועים היה לסחרר את המים ולשאוב אותם למכשיר הסינון. (להלן : "המכשירים").

הנתבע יעקב סופר (להלן: "סופר"), רכש מהתובעת את המכשירים ולטענתה נותר חייב לה 83,118 ₪ (עפ"י חשבוניות נספח א' 1-9 לכתב התביעה).

 

2.בכתב ההגנה שהוגש מטעם סופר נטען שהתובעת סיפקה לו מכשירים פגומים כמפורט בחוות דעת שהוגשה מטעמו. התובעת סירבה להחליף או לתקן את המכשירים ועל כן נאלץ לרכוש מכשירים נוספים עליהם שילם 122,500 ₪. בנוסף לכך נגרמו לו נזקים נוספים המסתכמים בסך 422,500 ₪. (סעיף 9 לכתב ההגנה).

 

ראיות התובעת

 

3.מטעם התובעת העיד דני אלשייך (להלן : "אלשייך"). על פי עדותו סופר רכש בין השנים 2007-2009, 23 מכשירי מלח במחיר שבין 2,400 ₪ ל – 3,000 ₪. מכשירים שהתגלתה לגביהם תקלה במסגרת תקופת האחריות הוחלפו ללא חיוב כספי.

בחקירתו הנגדית חזר על כך שעל פי המפורט בכרטסת הלקוחות, סופר נותר חייב לתובעת 83,118 ₪, והדגיש שעל אף העובדה שכ – 15 מכשירים מכלל המכשירים שהוזמנו היו פגומים, אלה הוחלפו במסגרת האחריות, לרבות אצל לקוחותיו של סופר (פרוט' מיום 25.3.2014, עמ' 4 שו' 21-14).

 

ראיות הנתבעת

 

4.על פי עדותו של סופר, כבר בשנים 2009-2010 הסתבר לו שהתובעת סיפקה מכשירים פגומים ללא תו תקן. סופר פנה לתובעת במכתב מיום 14.4.2010. (נספח א' לתצהיר) ואף שלח לבקשתה רשימת לקוחות אשר בבריכות שלהם הותקנו המכשירים (נספח ג' לתצהיר), אך התובעת דחתה את טענותיו ועמדה על תשלום החוב (מכתב תשובה מיום 20.5.10, נספח ב' לתצהיר) ניסיונותיו של סופר לתיקון המכשירים העלו חרס, ובחוסר ברירה נאלץ לרכוש מחברת ש.א.ל. 50 מכשירים חדשים. (נספח א 1-21 לתצהיר המשלים) אצל לקוחותיו הוחלפו 20 מכשירים ועל כן נזקיו מסתכמים בסך 122,500 ₪ בצירוף מע"מ, בתוספת עלות ההתקנה בסך של 1,500₪ בצירוף מע"מ לכל מכשיר.

בחקירתו הנגדית סופר הודה שהסכום הרשום בכרטסת הלקוחות מבטא את חובו ואף הסכים שעד אפריל 2010, הוחלפו אצל לקוחותיו 4 מכשירים בלבד. (בין היתר אצל משפחת דדון ומשפחת כוכב).

 

חוות דעת רוזן – טל שמאים

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>