חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

עלי נ' מועצה מקומית עילוט

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום נצרת
18956-04-13
7.5.2017
בפני השופטת:
עינב גולומב

- נגד -
מבקשת:
מועצה מקומית עילוט
משיבה:
כאמלה עלי
החלטה

בפני בקשת המבקשת לעיכוב ביצוע פסק-דין אשר ניתן על-ידי ביום 12.3.17, ובו התקבלה חלקית תביעתה הנזיקית של המשיבה, תוך חיוב המבקשת לה למשיבה סך 192,200 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבים כדין מיום 6.6.11 ובצירוף הוצאות.

 

המבקשת טוענת כי סיכויי הערעור הינם טובים, כי מצבה הכספי הוא בכי רע וכי ככל שלא יעוכב פסק הדין צפוי להיגרם לה נזק בלתי הפיך מאחר שלא יהיה בידי המשיבה להשים את הסכום הפסוק. המשיבה טוענת כי יש לדחות את הבקשה, בשל סיכויי הערעור הנמוכים ומשהמבקשת לא הצביעה על כל נימוק שיש בו להצדיק עיכוב ביצוע פסק דין כספי בניגוד לכלל הנוהג בעניין זה.

 

לאחר עיון בעמדות הצדדים אני רואה לקבל חלקית את הבקשה.

 

בפתח הדברים אציין כי במועד הגשת הבקשה טרם הוגש הערעור על פסק הדין, ומכאן שהסמכות לדון בבקשה נתונה בידי בית משפט זה (תקנה 467(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד - 1984).

 

כידוע, נקודת המוצא הינה כי בעל דין שזכה בדינו זכאי לממש את פסק הדין באופן מיידי ואין בעצם הגשת ערעור על פסק הדין עדי להביא לעיכוב ביצועו. בעל דין המבקש לעכב ביצועו של פסק דין נושא בנטל לבסס קיומם של שני תנאים מצטברים; קיומם של סיכויים טובים לזכות בערעור ונטית מאזן הנוחות לטובתו כך שככל שביצוע פסק הדין לא יעוכב יהיה קושי בהשבת המצב לקדמותו. בין שניים אלה מתקיימת מקבילית כוחות, באופן שככל שעוצמתו של אחד השיקולים גדולה יותר במקרה קונקרטי, כך ניתן להסתפק בהתקיימות משקל מופחת של השיקול השני, אך תוך שהבכורה ניתנת ברגיל לשיקול מאזן הנוחות. כאשר מדובר בחיוב כספי, ההנחה הרגילה הינה כי אין בביצועו כדי לגרום לנזק בלתי הפיך לצד הנושא בו, שכן מדובר בחיוב הניתן להשבה.

 

ולענייננו; בכל הנוגע לסיכויי הערעור, הרי שאין מקום לקבוע מסמרות, בוודאי כאשר הבקשה מונחת בפני הערכאה שנתנה את פסק הדין, אולם יש לציין כי חלק לא מבוטל מהערעור נוגע לקביעות עובדתיות בפסק הדין, להערכת העדויות ולסוגיית האשם התורם על רקע התשתית הראייתית שהובאה בהליך, נושאים שבהם כידוע התערבות ערכאת הערעור איננה על דרך השגרה. עוד יצויין כי המבקשת מעלה טענות במישור האשם התורם שכלל לא נטענו במסגרת ההליך דנן. אשר לטענה להיעדר יריבות, אפנה לאמור בפסק הדין לעניין זה ולכתב ההגנה כפי שהוגש מטעם המבקשת, בו נטען (ביחס לתובעת המקורית) כי היא איננה אישיות משפטית, ומבלי שבשלב כלשהו לאחר תיקון כתב התביעה נטען לחוסר יריבות מול התובעת הנוכחית, אלא הטענה הועלתה לראשונה בסיכומים.

 

מבחינת הנזק שעלול להיגרם למבקשת; הטענה כי המשיבה לא תוכל להשיב את הסכום שנפסק לזכותה ככל שהערעור יתקבל, נטענה באופן סתמי וכוללני ביותר, מבלי שהונחה לה תשתית קונקרטית כלשהי מצד המבקשת הנושאת בנטל לעניין זה. המבקשת טוענת כי היא עצמה נתונה במצב כלכלי קשה, ועקב כך היא מצויה בתכנית הבראה שהחיוב הכספי שהושת עליה בפסה"ד יציב בפניה מכשול ממשי. כפי שנפסק לא אחת, מצבו הכלכלי של מי שמבקש עיכוב חיוב כספי שהושת עליו בפסק דין, איננו שוקל ברגיל ביחס לבקשה מעין זו, ועשוי אף לשמש כשיקול התומך בביצוע מידיי של פסה"ד (ע"א 8721/16 אס.פי.ג'י מוקד תקשרות בע"מ נ' אלתא מערכות בע"מ ואח' (פורסם במאגרים) (2017). אך לצד זאת נפסק כי נזק שעלול להיגרם לציבור, ככל שהוכח כזה, הוא שיקול רלוונטי בבקשה מעין זו (ע"א 9784/05 עיריית תל אביב יפו נ' ידידיה גורן (פורסם במאגרים) (2005), אם כי בענייננו לא הונחה תשתית מפורטת בעניין זה.

 

בהינתן מכלול השיקולים שלעיל, אין הצדקה לעיכוב ביצוע פסק הדין במלואו. עם זאת, נוכח הסכום הפסוק שהוא סכום נכבד (להתחשבות בשיקול של גובה הסכום לעניין עיכוב ביצוע – ר' למשל ע"א 9784/05 לעיל), וכן בשים לב להיות המבקשת נתונה בתכנית הבראה עקב קשייה הכספיים כפי שעולה מהבקשה והתצהירים שצורפו לה, וכן לכך שחלק מהערעור איננו מתייחס לשאלות עובדתיות בלבד ועוסק בין היתר בסוגיית שומת הנזק, סבורני כי יש מקום בענייננו לעיכוב חלקי של פסק הדין, באופן שמחצית מהסכום יעוכב עד להכרעה בערעור, ומחציתו תשולם למבקשת.

 

אני נעתרת אפוא באופן חלקי למבוקש, כך שתשלום מחצית מהסכום שנפסק בפסק הדין יעוכב עד להכרעה בערעור שהוגש.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>