חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 18949-01-15

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית המשפט המחוזי נצרת
18949-01-15
21.10.2015
בפני הרשם:
ערפאת טאהא

- נגד -
המבקשות:
1. אלהאם ג'השאן (עבדו)
2. מונא עבוד (עבדו)

(המשיבים):
עיזבון המנוחה ג'ורג'ית ניקולא לחאם
החלטה

לפניי בקשה לביטול מחיקת התביעה מחוסר מעש ובקשה למתן פסק דין בהיעדר הגנה.

  1. מעיון בבקשה וממערכת נט המשפט אכן עולה, כי הודעת המבקשות נשלחה לבית המשפט באמצעות הפקסימיליה ביום 18.10.15, ואולם נסרקה במערכת נט המשפט רק ביום 19.10.15, ועל כן לא הובאה בפני בית המשפט טרם מתן ההחלטה מיום 18.10.15 המורה על מחיקת התביעה בשל אי קיום ההחלטה מיום 16.08.15. אשר על כן, הנני מורה על ביטול מחיקת התביעה מחמת חוסר מעש.

  2. מעיון בהודעת המבקשות מיום 18.10.15, עולה כי לא ניתן להיענות לבקשה למתן פסק דין בהיעדר הגנה בשלב זה, שכן התובעות לא קיימו אחר ההחלטה מיום 16.08.15 במלואה כמפורט להלן:

    • אין באמור בסעיפים 2 – 3 בהודעת התובעות כדי לקיים את האמור בסעיף 3 להחלטה מיום 16.08.15, בו הוריתי לתובעות למסור את כתב התביעה וההזמנה לדין וכן ההחלטה מיום 16.08.15 לידי מנהל עזבון המנוחה ג'ורג'ית מר רמזי לחאם במסירה אישית, וכן למסור את כתב התביעה וההזמנה לדין וכן ההחלטה מיום 16.08.15 לידי באי כוחו של מר רמזי לחאם בתיק העזיבון (תיק עיזבונות 1911/04 בבית המשפט לענייני משפחה בנצרת), ולהגיש לתיק בית המשפט אישור מסירה כדין ותצהיר מוסר תוך 30 ימים, ולא תימחק התביעה. התובעות יקיימו הוראות אלה ויגישו אישור מסירה כאמור וזאת תוך 30 יום מהיום, אחרת תימחק התביעה.

    • בסעיף 6 להחלטה מיום 16.08.15 קבעתי, כי עיון בצוואת המנוחה רוג'ינה עבדו ז"ל שצורפה לבקשה עולה כי לא פורטו בצוואה פרטי החלקה נשוא התביעה, חלקה 7 בגוש 16561, כי אם צוין "מגרש בשטח חצי דונם בח'לת אגדיר", והוריתי לתובעות להמציא מסמכים ואישורים המעידים על זהות המגרש נשוא הצוואה והחלקה נשוא התביעה. טרם הומצאו מסמכים כאמור המעידים על זהות בין המגרש נשוא הצוואה לחלקה נשוא התביעה. לא ניתן ללמוד מתדפיס פירוט נדלן מס רכוש ממשרד רישוי מקרקעין המתייחס לנכסי המנוחה רוג'ינה עבדו, כי החלקה נשוא התביעה הרשומה על שם המנוחה במשרד מיסוי מקרקעין זהה לנכס אותו הורישה המנוחה לבנותיה בצוואה כאמור, שזוהה כ" מגרש בשטח חצי דונם בח'לת אגדיר" כאמור. על התובעות להמציא מסמכים ואישורים המעידים על זהות המגרש כאמור, וזאת תוך 30 יום מהיום.

  3. לא תינתן אורכה נוספת.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>