ת"א 18724-04-15 עאמר ז"ל(המנוח) ואח' נ' מינהל מקרקעי ישראל חיפה

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית המשפט המחוזי חיפה
18724-04-15
1.1.0001
בפני השופטת:
עפרה אטיאס

- נגד -
התובעים:
1. עז' המנוח עלי עאמר ז"ל (המנוח):
2. מנהאל עאמר
3. עלי עאמר
4. נור אלדין עאמר
5. שמש אלדין עאמר עז' המנוח זידאן עאמר ז"ל (המנוח):
6. סאלח עאמר
7. נזיה עאמר
8. נביה עאמר

הנתבעת:
מדינת ישראל - מינהל מקרקעי ישראל חיפה
החלטה

בקשה (שניה) מטעם המדינה לסילוק התביעה על הסף, וזאת לאחר שבעקבות בקשתה הראשונה לסילוק על הסף, תוקנה התביעה על ידי התובעים באופן שנגרע ממנה הסעד של ביטול ההפקעה והשבת המקרקעין.

התביעה המתוקנת הינה תביעה לפיצוי בגין הפקעת חלק ממקרקעין הידועים כחלקה 14 (לשעבר חלקה 3ב'), גוש 18461 באדמות כפר ג'וליס (להלן: "החלקה" או "המקרקעין").

העובדות הצריכות לבקשה:

  1. התובעים הינם בני דודים ויורשי המנוחים, האחים עלי עאמר ז"ל וזידאן עאמר ז"ל. התובעים 1-4 הינם יורשי המנוח עלי עמאר ז"ל, ואילו התובעים 7-5 הינם יורשי המנוח זידאן עאמר ז"ל.

  2. בשנת 1976 הופקעה החלקה לפי סעיפים 5 ו- 7 לפקודת הקרקעות (רכישה לצרכי ציבור), 1943.

  3. במהלך הליכי ההסדר, הוגשו ביחס לחלקה, מספר תזכורות תביעה, ביניהן תזכורות תביעה שהוגשו על ידי בעלים של 120 חלקים בחלקה, כולל תביעות האפוטרופוס לנכסי נפקדים. בין תזכורות אלה, תזכורת תביעה מס' 1136 אשר הוגשה על ידי האחים המנוחים: עלי עאמר, זידאן עאמר וחמד עאמר. כמו כן, הוגשה תזכורת תביעה מס' 1274 על ידי בניו של מוחמד עאמר: אחמד, עאמר וחוסין.

  4. בהתאם להוראות סעיף 43 לפקודת הסדר זכויות במקרקעין (נוסח חדש), התשכ"ט-1969 (להלן: "פקודת ההסדר"), הועברו התביעות הסותרות להכרעת בית המשפט ונדונו בתיק הסדר ג'וליס/567 (להלן: "תיק ג'וליס") שבו דן בית המשפט בזכות הזכאים לפיצויים. כאמור, בהתאם לתזכורת תביעה מס' 1136, חלקם של התובעים, יורשי המנוחים עלי עאמר ז"ל וזידאן עאמר ז"ל, הינו 2/3 משטח החלקה; ואילו חלקם של בני דודיהם, יורשי המנוח חמד עאמר ז"ל, הינו 1/3 משטח החלקה.

  5. ביום 18.3.82 ניתן בתיק ג'וליס תוקף של פסק דין להסכמה אליה הגיעו הצדדים, לפיה הזכאות לפיצויים בגין הפקעת החלקה, תהיה מחצית לבניו של מוחמד עאמר (אחמד, עאמר וחוסיין) ומחצית לבעלי 120 החלקים.

  6. בעקבות בקשת המנוח חמד עאמר ז"ל לביטול פסק הדין, הודיעו הצדדים על הסכמה, לפיה יבוטל פסק הדין בכל הנוגע למחצית החלקה אשר הזכות לפיצויים בגין הפקעתה הוקנו לילדיו של מוחמד עאמר. העד עלי עמאר ז"ל, אחיו של המנוח חמד ז"ל שהתובעים 4-1 הם יורשיו, אישר בעדותו כי לחמד 10-8 דונם בחלקה בעוד שחלקו שלו ושל אחיו הינו כ- 8 דונם מזרחית לחלקו של חמד.

  7. בסופו של יום, לאחר ביקור במקום, ניתן פסק הדין בתיק ג'וליס בו נקבע כי הזכאות לפיצויי ההפקעה הינה מחצית למנוח חמד ז"ל ומחצית לבעלי 120 חלקים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>