ת"א 18099-05-14 טיב פאק (י.י. 2010) בע"מ נ' הראל חברה לביטוח בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום חיפה
18099-05-14
12.3.2015
בפני השופטת:
אילת דגן

- נגד -
התובעת:
טיב פאק (י.י. 2010) בע"מ
עו"ד אסף רון ואח'
הנתבעות:
1. הראל חברה לביטוח בע"מ
2. ליאת בן חורין

עו"ד רוני משה
פסק דין

 

 

1.התובעת עותרת לפצותה בגין נזק רכוש שנגרם לרכבה בתאונה מיום 27.10.13.

 

2.אין חולק כי בעת שרכב התובעת נסע ביום התאונה, נהוג ע"י מר שלומי חנן בדרך צרפת בנתיב השמאלי מבין שני הנתיבים בירידה, פגעה בו נתבעת 2 שיצאה מכביש צדדי וביקשה לחצות את שני הנתיבים שבירידה ולהשתלב בעליה בדרך צרפת.

התובעת טוענת כי הנתבעת 2 לא צייתה לתמרור עצור ולא נתנה זכות קדימה ולכן התאונה ארעה באשמתה המלאה.

 

3.נתבעת 1, המבטחת של הנהגת, שילמה לתובעת סך 80% מהנזק תוך שהודתה באחריותה לתאונה, ברם קיזזה על דעת עצמה 20% בטענה של אשם תורם מצד נהג התובעת.

התביעה שלפניי היא, אפוא, לתשלום אותם 20%, שלא שולמו.

 

4.לטענת הנהגת/נתבעת 2, היא הגיעה לצומת ועצרה על מנת לאפשר לכלי הרכב הנעים בכביש לנסוע, ולאחר שעמדה זמן מה וראתה שהכביש פנוי, החלה בפניה. לטענתה, הספיקה לחצות נתיב אחד ואילו הנהג מטעם התובעת הגיע במהירות בנתיב השמאלי ופגע בה.

 

5.לאחר שעיינתי בטענות הצדדים וראיותיהם, אינני סבורה כי יש להשית אשם תורם על נהג התובעת, ועל כן דין התביעה להתקבל.

 

6.משרטוט כביש (ת/1) עולה כי מדובר בהשתלבות לכביש בן 4 נתיבים, שניים לכל כיוון (שני נתיבים בירידה ושני נתיבים בעליה). התובעת, שביקשה לפנות שמאלה ולעלות בדרך צרפת, יצאה מרח' צדדי ולמעשה הייתה צריכה לחצות שלושה או ארבעה נתיבים כדי להשתלב בדרך הראשית. עצם התרחשות התאונה בנתיב השמאלי של הירידה (נתיב שני מבין ה-4 שצריך היה לחצות), מלמדת כי היא לא המתינה מספיק וגרמה לתאונה.

 

 

7.הנהג מטעם התובעת העיד שנסע במהירות של 30-40 קמ"ש, זאת הואיל והוא מכיר את המקום ויודע שיש שם בתי ספר, ועל כן לא נסע מעל מהירות זו, כפי שהוא נוסע כל יום. עדותו הייתה מהימנה ולא נסתרה.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>